Презентація "Космічна школа. Робота з деформованим текстом"

Про матеріал
За межами Землі: цікавий матеріал з української мови до Дня космонавтики. "Космічні" завдання допомагають цікаво провести урок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОСМІЧНА ШКОЛАРобота з деформованим текстом

Номер слайду 2

Текст — це зв'язне висловлювання, що складається із речень, пов’язаних за змістом та розміщених у логічній послідовності.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Заголовок — це назва тексту. Заголовок може бути у вигляді слова, сполучення слів або речення.

Номер слайду 5

Запам'ятай!Якщо вилучити або переставити будь-яку з частин, текст буде деформованим, неповним, втратить логіку побудови.

Номер слайду 6

Потім хлопчик готує уроки. Павло завжди допомагає мамі. Ввечері читає сестричці казки. Після занять у школі він прибирає у своїй кімнаті. Прочитай речення. Віднови правильну послідовність. Придумай заголовок.

Номер слайду 7

Павло завжди допомагає мамі. Після занять у школі він прибирає у своїй кімнаті. Потім хлопчик готує уроки. Ввечері читає сестричці казки. Маленький помічник

Номер слайду 8

12 квітня. Класна роботаос мо ко ом см ок космос 12 квітня - Міжнародний день авіації і космонавтики.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Парад планет. Всі планети стали в ряд,Починається парад!Раз — Меркурій-мандрівник,Два — Венера, красний лик. Три — Земля вітає нас,А чотири — воїн-Марс. П’ять – Юпітер, шість — Сатурн,Сім — Уран, за ним — Нептун. Вісім сонячних планет. Поспішають на бенкет.

Номер слайду 12

Всі планети стали в ряд,Починається парад!Три — Земля вітає нас,Два — Венера, красний лик. П’ять – Юпітер, шість — Сатурн,Раз — Меркурій-мандрівник,А чотири — воїн-Марс. Сім — Уран, за ним — Нептун. Вісім сонячних планет. Поспішають на бенкет. Спиши вірш, дотримуючись послідовності подій.

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
11 квітня
Переглядів
120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку