Презентація "Космос"

Про матеріал
Ця презентація підійде на тиждень "Космонавтики" як на урок ЯДС так і на виховну годину.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НА ТЕМУ: «КОСМОС» Підготувала: вчитель початкових класів Харківської гімназії №12 Довгоспина Т. О.

Номер слайду 2

Ще з давніх часів люди стали думати над питаннями: «Що таке космос? Чи є життя на інших планетах крім планети Земля? ». І тоді вчені і конструктори створили перший космічний корабель «Схід». Космічний корабель - це складна технічна система. І перш ніж посадити в нього людину, техніку треба перевірити.

Номер слайду 3

Перш ніж людина полетіла в космос, там побували тварини. Першою в космос відправилась собака Лайка. У той час люди ще дуже мало знали про космос, а космічні апарати ще не вміли повертати з орбіти. Тому Лайка назавжди залишилася в космічному просторі.

Номер слайду 4

Через 3 роки після невдалого польоту собаки Лайки, в космос відправляються вже дві собаки - Білка і Стрілка. У космосі вони пробули всього один день і вдало приземлилися на Землю.

Номер слайду 5

Після вдалого польоту в космос тварин, стала відкритою дорога людині до зірок. Через 8 місяців на такому ж космічному кораблі, на якому літали собаки Білка і Стрілка, в космос відправилась і людина.

Номер слайду 6

Корабель пілотував радянський космонавт Юрій Олексійович Гагарін. Він був першою людиною, який на власні очі побачив, що Земля дійсно кругла, дійсно здебільшого покрита водою і справді чудова.

Номер слайду 7

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 8

ЯК ГОТУЮТЬСЯ КОСМОНАВТИ ДО ПОЛЬОТІВ? Для тренувань космонавтів використовують тренажер центрифугу.

Номер слайду 9

Одяг космонавта- скафандр. Його космонавти надягають при запуску і спуску ракети, коли виходять у відкритий космос.

Номер слайду 10

ЩО ЇДЯТЬ КОСМОНАВТИ? Їдять космонавти продукти харчування, які зберігаються в консервованому вигляді. Перед використанням консерви і тюбики розігрівають, а пакети з першим і другим стравами, розводять водою.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

ppt
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
12223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку