Презентація "Козацькі забави"

Про матеріал
Спортивне свято «КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ» Мета: долучити студентів до джерел національної історії і культури; сприяти патріотичному вихованню кожного студента; пропагувати здоровий спосіб життя; збільшувати рухову активність, розвивати швидкість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Черкаська обласна державна адміністрація Управління освіти і науки. КВНЗ «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т. Г. Шевченка»Методична розробка відкритого виховного заходу спортивного свята «Козацькі забави»Підготувала: Карасєвич М. П.

Номер слайду 2

Мета: долучити студентів до джерел національної історії і культури; сприяти патріотичному вихованню кожного студента; пропагувати здоровий спосіб життя; збільшувати рухову активність, розвивати швидкість, спритність. Ведучий 1: Зустрінемо наші команди під шумні оплески!

Номер слайду 3

Вітальне слово надається заступнику директора коледжу з соціально-гуманітарної  та виховної роботи

Номер слайду 4

Ведучий 2: Оцінюватиме змагання журі у складі ( називає членів журі).

Номер слайду 5

Ведучий 2: Сьогодні ми будемо змагатись у силі, спритності, винахідливості, кмітливості і просто відпочинемо. Ведучий 1: Ми раді бачити всіх вас здоровими, бадьорими і готовими до фізичних випробовувань. Отже, привітаємо оплесками наших учасників.

Номер слайду 6

Ведуча.2  Сьогодні свято, конкурс нині,Сьогодні все козацтво тут,І в цьому залі радість лине,Козацькі ігри всіх нас ждуть. Конкурс 1. Привітання команд (назва та девіз). Отаман першого куреня (командує). Курінь «Берегиня»! Рівняйсь, струнко!Наш девіз: Рідну хату зберігати,Тата й маму шанувати,Честю роду дорожити –Україні служити. Отаман другого куреня (командує). Курінь «Січові стрільці»! Рівняйсь, струнко!Наш девіз: «Душу й тіло ми положимза нашу свободуІ покажем, що ми, браття, -Козацького роду».

Номер слайду 7

Конкурс 2. Посадка картоплі. Кожен учасник розкладає або збирає (через одного) картоплю, оббігає кабак та передає казанок.

Номер слайду 8

Конкурс 3. Перенесення мішків та гарбузів. По сигналу перший учасник закидає мішок на спину і переносе його в обруч, а там бере кабак біжить і передає іншому учаснику (поміняти місцями кабак і мішок).

Номер слайду 9

Конкурс 4. Біг по лабіринту.4 студенти тримають обручі, учасники по спіралі повинні пролізти в обручі, оббігти кабак і по спіралі пролізти ще раз передавши естафету наступному гравцю.

Номер слайду 10

Ведуча.1  Показовий виступ з спортивної акробатики (змішана пара).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Конкурс 5. Хто в домі хазяїн. В центрі залу на столах знаходяться м’ясорубки. По сигналу один учасник прибігає до столу і як найшвидше розбирає м’ясорубку і біжить до команди, а інший збирає м’ясорубку. Хто швидше і правильно розбере і збере.

Номер слайду 13

Конкурс 6. Забави кашоварів. В центрі залу на столах знаходяться змішані горох, квасоля, кабакове насіння. По сигналу потрібно всією командою прибігти до столів і як найшвидше розібрати на окремі тарілки все змішане (тобто: на одній тарілці тільки горох, на другій – квасоля і так далі) і всією командою потім повернутися назад.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Конкурс 7. «Чому розплетена коса». По одному учаснику від команди. Хто швидко і гарно заплете дівчині косу. (Звучить українська пісня).

Номер слайду 16

Ведуча 2. Зустрічайте Дует сестри Єрохіни з піснею «У сосновому борочку»

Номер слайду 17

Конкурс 8. «Козацька спритність»Команди поділяються на пари, беруться за руки, відвівши їх у сторони. Між лобами треба покласти повітряну кульку. Пари рухаються приставним кроком до протилежного кінця залу, а потім назад до своєї команди. Естафету передають, поклавши кульку між лобами наступної пари. Виграє команда, яка першою закінчить рух.

Номер слайду 18

Конкурс 9. Переправа на інший берег. За сигналом учасник лежачи на животі на скейті доїзжає до кабака, а назад повертається сидячи на скейті до команди передає його наступному.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Конкурс 10. Піднімання тулуба в колі. Команди сідають у кола, руки кладуть на плечі один одному та виконують піднімання тулуба в сід за 1 хв. Виграє команда яка виконає більшу кількість раз.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Конкурс 11 Конкурс капітанів. Хто швидше лопне кульку, (4 кульки). Дві кульки кладуть між руками, одну між колінами, а одну не надуту капітан тримає в руках. За сигналом надуває кульку, щоб вона лопнула, а потім по черзі лопають кульки спочатку біля рук, а потім в ногах.

Номер слайду 23

Конкурс 12. “Аси піднебесся”Змайструвати з паперу 3 літачки (3 учасника від команди) і по команді по два гравці (по 1 з кожної команди) запускають літачки. Чий літачок залетить далі – отримує 2 бали, другий – 1 бал.

Номер слайду 24

Конкурс 13. Хто найстрибучіший. Стрибок у довжину спиною вперед. Учасник стає п’ятами до стартової лінії і стрибає спиною вперед, наступний стає на місце приземлення першого, і так поки всі не пострибають. Перемагає той, хто покаже найкращий результат.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Конкурс 14. Перетягування канату.

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Ведучий 2. Ось і закінчилося свято. Хотілося б вам усім побажати. Добра і злагоди, й краси, Щоб для України ви росли. Заключна частина. Підведеня підсумків. Слово журі.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
1176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку