Презентація "Кожна людина неповторна (3)" 6 клас

Про матеріал

Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали та завдання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кожна людина — неповторна (3)6 М19

Номер слайду 2

У творах митці втілюють щонайперше власне бачення світу, ставлення до подій, людей тощо. У своїх творіннях композитори по-своєму відкривають щось нове для всіх, вкладають частинку душі та темперамент. За характерною мелодією, гармонією, динамікою, ритмом, манерою виконання тощо народжується творча індивідуальність митця / мисткині, створюється його / її музичний «портрет».• Поміркуй, чи трапляються у твоєму житті випадки, коли за манерою співу чи особливостями виконання ти впізнаєш свого улюбленого виконавця пісні або музиканта.

Номер слайду 3

Музика Фридерика Шопена романтична і чуттєва, адже сам композитор мав такий характер. Його називали «душею фортепіано». Цей інструмент під пальцями його рук «співав», збуджував хвилі почуттів, змушував плакати, сміятися, танцювати... Його сучасник скрипаль Нікколо Паганіні - активний, темпераментний, з непростим характером. Від його неймовірної гри захоплювало дух, а життя і творчість породжували багато чуток і легенд. І твори його, так само стрімкі, бурхливі, вражають нестримною пристрасністю, неймовірною сміливістю й оригінальністю, а деякі з них через технічну складність довгий час вважалися дуже важкими для виконання. Послухай. Фридерик Шопен. Прелюдія е-moll № 4. Переглянь. Нікколо Паганіні. Каприс № 24 ля мінор (фрагмент з кінофільму та в рок-аранжуванні). Кампанелла (за бажання).• Схарактеризуй і порівняй музику творів Фридерика Шопена і Нікколо Паганіні. Виконай ритмовправу за музикою Н. Паганіні.

Номер слайду 4

Музичні «портрети» своїх колег-композиторів створили Роберт Шуман і Олена Спіліотті. Обери один чи два твори. Спробуй за характерними рисами музики впізнати, «портрет» якого митця звучав? Поясни.

Номер слайду 5

Порівняй сюжети картин Albin Veselka (1), Віди Габора (2), Джона Пола Салінаса (3). На яких музичних інструментах навчаються грати діти? Це твої сучасники? Доведи. Чи старанні учні? Обери риси, які допоможуть досягнути успіхів у навчанні:

Номер слайду 6

ПОДАРУЙ СВОЮ УСМІШКУМузика і вірші Наталії Май• Як музика відтворює образи людини? За якими ознаками можна впізнати творчість композитора? Створи медіа-«автопортрет»: зроби серію селфі, добери музику відповідно до візуального ряду і власного характеру. Змонтуй відео. Пам'ятайте, люди, Це потрібно знати,Щоб щасливим бути, Треба вміти пробачати!Пам'ятайте, люди, Так давно ведеться: Щоб щасливим бути,Треба мати добре серце!Приспів: Подаруй свою усмішку -І добрішим стане світ!Подаруй свою усмішку, Щоб довкола всіх зігріть!Пам'ятайте, люди Рослі й невеликі,Тільки разом ми здолаєм Кручі всі і ріки!Знайте, все на світі Можна пережити -Тільки треба дуже Одне одного любити!Приспів. Пам'ятайте, люди, Це потрібно знати,Щоб щасливим бути, Треба просто закохатись!Пам'ятайте, люди, Сонце світить ясноІ навколо світ такий Хороший і прекрасний!Приспів.

pptx
Додано
27 грудня 2023
Переглядів
470
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку