Презентація"Країна здоров'я"

Про матеріал
Дана презентація створена для здобувачів освіти 1 класу для того , щоб спонукати їх до здорового способу життя і фізичними вправами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож в країну “Здоров’яленд”

Номер слайду 2

Пасажирський чи товарний. Металевий він і гарний. Все ховає у вагонахІ стає лиш на перонах.

Номер слайду 3

Станція“Розминочна. Станція “Розминочна”

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Вправа «Асоціація»спорт

Номер слайду 6

“Спорт - здоров'я, спорт - це сила, що дає всім дітям крила ”Девіз уроку:

Номер слайду 7

Станція Інтелектуальна”

Номер слайду 8

ПОВІДОМЛЕННЯ ТЕМИ І МЕТИ УРОКУСЬОГОДНІ НА УРОЦІ МИ З ВАМИ:- Виконаємо загальнопідготовчі вправи; вивчимо виконання човникового бігу 4*9 ;- Перевіримо , які ви спритні, сильні і умілі;- Проведемо рухливу гру “ Виклик номерів”.

Номер слайду 9

Кревсун Юлія Юріївна. Український легкоатлет. Українська легкоатлетка, бігунка на середні дистанції, яка спеціалізується на бігу на 800 м, майстер спорту міжнародного класу. Учасниця Олімпійських ігор в Пекіні та Лондоні. Видатні спортсмени сучасності з легкої атлетики. Мазурик Максим Анатолійович. Український легкоатлет. Український стрибун з жердиною, срібний призер чемпіонату Європи 2010 року.

Номер слайду 10

Добринська Наталія Володимирівна. Український легкоатлет. Українська легкоатлетка, олімпійська чемпіонка. Майстер спорту міжнародного класу з багатоборства; заслужений майстер спорту України. Йосипенко Людмила Дмитрівна. Український легкоатлет. Українська легкоатлетка. Майстер спорту міжнародного класу з багатоборства. Срібна призерка чемпіонату Європи з легкої атлетики 2012. Посіла четверте місце з семиборства на літніх Олімпійських іграх у Лондоні.

Номер слайду 11

Буковинець Микола Гуцкал – ветеран ЗСУ. У 2014 році він отримав травму під час прориву до Луганського аеропорту та кілька місяців лікувався. У цивільне життя повертався важко попри роботу з психологами. Тоді Миколі допоміг спорт.

Номер слайду 12

У рамках проєкту фізичної реабілітації захисників та захисниць України в одній із київських лікарень відбулися тренування для поранених військових.Їх провела ГО «Звитяга Нескорених» за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА. Проєкт реалізовується в межах конкурсу неурядових ініціатив «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», який щороку проводить Департамент. Заняття проводили відомі українські спортсмени — Олександр Лашин, Сергій Конюшок та Василь Вірастюк.

Номер слайду 13

ВІДПОЧИНКОВА ЗУПИНКА

Номер слайду 14

Наукова зупинка

Номер слайду 15

Ігрова зупинка

Номер слайду 16

Підсумкова зупинка

Номер слайду 17

Карта подорожі в країну здоров‘я Станція. Гігієна Станція. Корисні продукти. Станція. Спортивна У дорогу ми збираймось, за здоров'ям відправляймось. Станція. Правильне харчування

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Станція. Народна мудрість. Прислів’я та приказки про чистоту Чистота – запорука здоров'я. Кожен хоче прийти туди, де порядок і чистота. Тільки жук, який живе в гної, радіє бруду. Хто не миє ручки, у того болять зубки. Почищені чоботи в два рази швидше ходять. Будь-яка хвороба мила боїться.

Номер слайду 20

Станція. Гігієна Віршіпро гігієну рук і тіла. Доню! Ручок не помила,А вже коржика вломила?І до столу хочеш сісти. Як ти будеш кашку їсти?В тебе ж пальчики й долоніВід пісочку аж червоні. Дона руки мила, мила,Білу піну з мила збилаІ водички не жаліла. Як помила, аж зраділа,Поспіша до столу сісти,Полуниці й кашу їсти. Наші діти-малюки. Миють руки залюбки,Рукавички загортають,Руки милом натирають. Під водою довго миють,Витиратися уміють. Люблять воду всі малята,Як маленькі каченята.

Номер слайду 21

Щоби зубки чисті були,Ми їх чистить не забули. Щіткою туди-сюди,Чисті зубки в нас завжди. Чистим зуби двічі ми,Чистим довго, хвилин три. Щітка чиста чи нова,На ній пасточка зубна.***Щоби зубки не боліли,Щоб як взимку сніг біліли. Щіткою із пастою зубноюЇх треба чистити нам із тобою. Коли зуби могли б говорити,То почали б вони нас учити: Ви нас добре чистітьІ не поспішайте,Жодного брудного. Нас не залишайте.***З вами ми тепер спецназІ завдання є у нас: Щіточку свою беріть. Зубний знищимо наліт. Перед тем, як спать лягати,Треба личко умивати. Зубки чистити як слід,Зубний щоб знищити наліт.

Номер слайду 22

Жодний кіт і жодна кішка. Не торкнеться молочка,Якщо лапкою не вмита. Акуратно мордочка. Поспішаюсь до коритця. Поросята-малюки. Гарно вимивши копитцяІ маленькі п’ятачки. Сонце завжди буде посміхатися. Тим, хто вранці любить. Умиватися.***Наберу з криниці чистої водиці. Рученьки маленькі, щоб були чистенькі. Буду умивати, буду промовляти:-Водичко, водичко, умий моє личко. Рум’яне та біле, як яблучко спіле. Я до крана сам дістану,Умиваюсь біля кран. Милю милом щоки,шиюІ водою добре мию. В мене щіточка зубна,Подивіться: ось вона!Зверху вниз і навпаки. Чищу зуби залюбки. А у мене, а у менеЄ гребіночка зелена. Я нікого не прошу,- Сам голівку причешу!

Номер слайду 23

Як купатися ідеш І мене також береш. Я гладеньке й запашне, Ти намилюєш мене. Всі мікроби змило Я – корисне…(Мило)Предмети гігієни в загадках. Ліг в кишеню і вартую Плаксі, реві та бруднулі Витру вранці струйки сліз,Не забуду і про ніс. ( Носовичок)Я - маленька полотнинка, Випрана дбайливо. Не серветка, не хустинка, знаю своє діло. Я до щічок, до голівки притулюсь ласкаво, Я вберу усі краплинки з тіла після ванни. Я не гість – хазяїн в домі, І лежати я не звик Вам ім’я моє відомо, пригадайте я … ( Рушник)

Номер слайду 24

Кожний день аж цілий рік. Він веде волоссю лік,Причепурює, голубитьІ розчісувати  любить.(Гребінець)За волоссям доглядає: Щоб блищало, вимиває. В ванну попаде краплинка -На водичці зразу пінка...(Шампунь)Гумка - Акулинка. Пішла гуляти по спинці.І поки вона гуляла,Рожева спинка стала.(Мочалка)Будуть зубки здоровенькі – Я почищу їх гарненько. Візьму в руки зубну щітку, Густу і пухнасту. Що крім цього треба дітки? Ще й і зубну…(Пасту) З металевої хатинки. Наче дощ, летять краплинки. Можуть зовсім не спішити,Можуть, наче злива, лити.(Душ)Чищу зубки кожен день Дуже добре й швидко Мені в цьому допоможе Моя зубна…(Щітка)

Номер слайду 25

Станція. Правильне харчування. Стан здоров'я людини на 50% залежить від того,  чим і як вона харчується. Не усі продукти, які їсть людина, корисні для здоров'я. Правильне харчування – це відмінний настрій, бажання бігати, стрибати, посміхатися. Неправильне харчування - призводить до хвороб. Як же повинен харчуватися людина?

Номер слайду 26

Абетка здорового харчування Головне не переїдайте!Їжте в міру. Переїдання призводить до ожиріння, а значить - до хвороб. Дотримуйтеся режиму харчування. Для нормальної роботи травної системи важливо харчуватися в одні й ті ж години. Прийом їжі не менше 4 - 5 разів на день. Вечеря не пізніше 19 годин.

Номер слайду 27

Продукти корисні для зубів. Горіхи. Молочні продукти (сири, йогурт)Цитрусові (грейпфрут, лайм, апельсин)Морепродукти (риба, креветки)Яйця (курячі, перепелині) Мед

Номер слайду 28

Продукти корисні для скелету. Абрикоси, курага. Кокос. Гарбузове насіння. Печінка. ФінікиІнжир. Капуста. Яйця. Баранина

Номер слайду 29

Продукти які поліпшують склад кровіБруква. Виноград. Вишня Горіхи. Чорна смородина. Шипшина. Сік буряка. Сік моркви

Номер слайду 30

Продукти корисні для волосся. Лосось. Яйця. Виноград. Гарбуз. Гречка Помідори. Шпинат. Спаржа

Номер слайду 31

Продукти корисні для зору. Чорниця. Гарбуз. Кисломолочний сир. Морква. Грейпфрут. Шпинат. Риба. Горіхи. Капуста

Номер слайду 32

Продукти корисні для мозку. Риба. Яйця. Чорниця. Яблука. Малина Вишня Банани. Сливи

Номер слайду 33

Продукти корисні для легенів. Куркума. Гарбузове насіння. БорокліЧасник КівіКістковий бульйон

Номер слайду 34

Продукти корисні для печінки. Гарбуз. Ламінарія. Цитрусові Артишок Буряк Авокадо 

Номер слайду 35

Станція. Спортивна Бути здоровим — це зовсім не грати мускулами та доводити всім, що ти — найсильніший, а вести активний спосіб життя, правильно харчуватися та дбати про режим дня. Переконатися в тому, що у здоровому тілі — здоровий дух, допоможуть дитячі вірші про спорт і фізкультуру. Здоров’я — основа усього на світі,Здоровими бути бажають всі діти,Для цього потрібно щоденно вмиватись,Робити зарядку і тепло вдягатись. Себе гартувати водою і сонцем.І солодко спати з відкритим віконцем.І їсти усе, що на стіл подають,Бо страви нам росту і сил додають. Хто здоров’я не цінує,В того вибору нема: Або він життя змарнує,Або те його злама. Ну, а хто здоров’ям важить,До краплинки зберіга,Той вам з радістю покаже,Де черпається снага!Кожен день по розпорядку. Маємо робить зарядку. Для здоров’я вона — плюс,Намотай собі на вус.

Номер слайду 36

Будь розумниця, дитинко,І здоров’я бережи. У кишені май хустинку. Й слів поганих не кажи. Руки з милом мий щоденно. Після гри і до їди. Та життя сприймай натхненно,Будь здоровою завжди!Думала Оленка так: щоб здоров’я мати,Треба їсти їй буряк, пити чай із м’яти,Їсти супчики й борщі, вареники з сиром,І котлетки, й вергунці, але знати міру. Прокидатись на зорі, зарядку робити,Помагати у дворі, з дітьми в мирі жити. Ще трудитися щодень, волю гартувати,І завжди співать пісень, словом, не тужити!Чемні говорить слова та людей вітати,Добрії робить діла, менших захищати. В качки двадцять каченят —Поставали всі у ряд. Повела вона до ставу. Всю компанію пискляву. Кожний ранок для порядку. Роблять уті фіззарядку. Раз, два, три, чотири, п'ять —Починаємо пірнать.

Номер слайду 37

На цьому наша подорож закінчилося. Всім бажаю бути завжди здоровими і веселими!Щоб мати здоров’я, слід правильно їсти, Вживати поживне і тільки корисне. Не їсти надміру, не шкодити тілу І пам’ятати про вітаміни.

pptx
Додано
1 січня
Переглядів
285
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку