Презентація "Країни Східної Азії"

Про матеріал
Презентацію виконала вчитель вищої категорії географії спеціалізованої школи № 173 Солом'янського району м. Києва Орищенко Галина Василівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Географія. Країни Східної Азії7 клас

Номер слайду 2

Територія Східної Азії простяглася на тисячі кілометрів уздовж берегів Тихого океану. У цій частині Євразії розташовані Китай, Монголія, КНДР (Північна Корея) і Республіка Корея (Південна Корея), Японія.12345

Номер слайду 3

Китайська Народна Республіка S – 9,6 млн. км2 Н – 1,4 млрд. осіб (2018 р.)Столиця – Пекін. Грошова одиниця – юань

Номер слайду 4

Прапор. Державна емблема Голова. Сі Цзиньпін. Прем’єр Держради. Лі Кецян

Номер слайду 5

Що я знаю про Китай?

Номер слайду 6

Природа Китаю дуже різноманітна. Безводні пустелі на півночі й у центрі країни змінюються пишними вологими лісами на південному сході. Рельєф переважає гірський лише 1/3 – на рівнини, а 2/3 це пустелі та гори. Клімат на просторах величезної країни різний. На півночі й заході він – різко континентальний сухий. Там розміщені пустелі. На сході – клімат мусонний, де двічі на рік узбережжя атакують тайфуни. Характерні під час літніх дощів повені. Найбільші річки Китаю Хуанхе, Янцзи, Амур, Чжуцзян, бере початок Іртиш, Меконг. Є багато мальовничих озер: Кукунор, Лобнор, Баграшкьоль.

Номер слайду 7

Пустеля Такла-Макан

Номер слайду 8

Пустеля Гобі

Номер слайду 9

Велика Китайська рівнина

Номер слайду 10

гори Тянь-Шань

Номер слайду 11

гори Куньлунь

Номер слайду 12

гори Гімалаї

Номер слайду 13

Нагір’я Тибет

Номер слайду 14

Китай – країна з найбільшою кількістю населення на Землі. Незважаючи на складну історію, воно доволі одноманітне за етнічним складом: 93% становлять китайці. Офіційна мова – китайська. Основна частина населення зосереджена на сході. Більшість китайців мешкає в сільській місцевості.

Номер слайду 15

Досить різноманітні національні костюми

Номер слайду 16

У сільському господарстві провідна роль належить рослинництву. На півночі вирощують сою, пшеницю, кукурудзу, гаолян (просо), картоплю, цукровий буряк, овочі. На півдні – рис, цукрову тростину, арахіс, бавовник, джут, цитрусові, овочі та чай.

Номер слайду 17

У тваринництві Китай на першому місці в світі за поголів’ям свиней, на другому – за поголів’ям великої рогатої худоби. Розводять також коней, буйволів, віслюків, овець, кіз, домашню птицю, а в Тибеті – яків. Упродовж 4 тис. років у країні розвивається шовківництво.

Номер слайду 18

Останнім часом Китай демонструє фантастичні успіхи в розвитку господарства. Нині – це одна з провідних космічних держав світу. Виробляє електроенергію, залізо, сталь і кольорові метали: олово, вольфрам алюміній, мідь тощо. Розвинуте машинобудування, електротехнічна, хімічна, легка, фарфоро-фаянсова та харчова галузі. Розвинуте рибальство і марикультура (вирощування морських водоростей, молюсків, креветок тощо. Розвинені всі види транспорту.

Номер слайду 19

Енергетичне виробництво Автомобілебудування. Космічна галузь. Суднобудування. Виробництво автобусів. Виробництво потягів. Виробництво металу. Хімічне виробництво. Легка промисловість

Номер слайду 20

Китай постачає в Україну машини, устаткування, електротехнічні вироби, електроніку, метали та вироби з них, пластмаси, каучук, тканини, одяг, взуття, парасольки, чай та інші товари. У нас Китай купує залізні, титанові, цирконієві руди, газові турбіни, масло, олію, мінеральні добрива тощо.

Номер слайду 21

Японська Держава. S – 378 тис. км2 Н – 127 млн. осіб (2018 р.)Столиця – Токіо. Грошова одиниця – єна

Номер слайду 22

Прапор. ГербІмператор. Нарухіто. Прем’єр-міністр Абе Сіндзо

Номер слайду 23

Що я знаю про Японію?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Природні умови країни не зовсім сприятливі для життя й господарської діяльності людей. Гори займають 3/4 площі Японії, які утворилися на стику двох літосферних плит, багато діючих вулканів і землетрусів. Найвищий згаслий вулкан Фудзіяма – 3776 м. Рівнини тягнуться вузькими смугами лише вздовж узбережжя. В Японії панує морський клімат. На півночі, у помірному поясі, зима холодна, з частими снігопадами і хуртовинами, на півдні, у субтропічному поясі, - м’яка. Літо спекотне й дощове. Східне узбережжя атакується тайфунами, які приносять великі збитки господарству. Великих річок нема, але є невеликі річки, бурхливі, які мають енергетичне значення. Майже вся Японія вкрита лісами, які видозмінені.

Номер слайду 26

Вулкан Фудзіяма

Номер слайду 27

Японія – однонаціональна країна: 99% населення становлять японці. Аборигенами є айни. Державна мова – японська. В Японії досить різноманітний національний одяг.

Номер слайду 28

Весільне вбрання. Вбрання гейші

Номер слайду 29

Мідзуаґе

Номер слайду 30

Сільське господарство добре розвинене. Рослинництво характеризується високою урожайністю. Основна культура – рис. Вирощують також пшеницю, кукурудзу, ячмінь, картоплю, цукрову тростину й цукрові буряки, овочі, цитрусові тощо. Розвинене квітникарство.

Номер слайду 31

Японці розводять велику рогату худобу, свиней, птицю. Розвинене рибництво і розведення морепродуктів.

Номер слайду 32

Японія не забезпечена корисними копалинами, але промисловість має високий технічний рівень виробництва завдяки автоматизації, комп’юризації, а також використанню робототехніки. Електричну енергію виробляють на АЕС, на привізній сировині працює чорна і кольорова металургія. Розвинені машинобудування (виробляють автомобілі, літаки, судна, потяги, роботи, аудіо- та відеотехніка), хімічна, легка, паперова, меблева, харчова промисловість тощо.

Номер слайду 33

Виготовлення електроніки. Робототехніка. Виробництво сталіАвтомобілебудування. Ракетобудування. Виготовлення Синкансен. Суднобудування. Літакобудування. Виробництво годинників

Номер слайду 34

Японія має зв’язки з багатьма країнами світу, в тому числі і з Україною. Японія постачає в Україну автомобілі та інші транспортні засоби, двигуни і інші деталі до автомобілів, шини й покришки, трансформатори тощо. З України ввозить залізну та марганцеві руди, метали, продукцію харчової промисловості, зерно, кукурудзу тощо.

Номер слайду 35

Висновок. Китай – найбільша закількістю населення держава світу, яка володіє величезними запасами природних ресурсів і стрімко розвиває господарство. Японія – острівна країна з бідними природними ресурсами, але високорозвиненою економікою, яка .належить до країн G7.

Номер слайду 36

Завдання: Віднайдіть і підпишіть країни та їх столиці, які відносяться до Східної Азії.

Номер слайду 37

Назвіть країни, які ви бачите

Номер слайду 38

Завдання: Визначте за фотографіями назву країни.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Бойко В. М. Географія: підручник для 7 класу загальноосвіт. навч. закл./В. М. Бойко, С. В. Міхелі. – Харків: СИЦИЯ, 2016.- 288с. Дякую за увагу!Дом. завд § 56.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Падурару Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 серпня 2020
Переглядів
6129
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку