Презентація "Краплина" або " Де ми втрачаємо воду"

Про матеріал
Виховання бережливого ставлення до природних ресурсів, зокрема до прісної чистої води
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Краплина »,або «Де ми втрачаємо воду»Підготувала вчитель Ворсуляк Юлія Вітольдівна

Номер слайду 2

Вода є повсюди: вона утворює моря й океани, а на суходолі — річки, озера, болота й водосховища. Чимало її зосереджено в льодовиках. Величезні скупчення криги є біля Північного й Південного полюсів. Вода міститься у ґрунті й глибоко під землею. У повітрі вона утворює хмари.

Номер слайду 3

Зрештою, навіть ми самі, як і всі організми, більш як наполовину утворені з води і як бачимо, вся Земля просякнута й охоплена водою. Воду називають найдивовижнішим мінералом на Землі. Лише вона існує в природі у трьох станах: рідкому, твердому (сніг та лід) і газоподібному (водяна пара). Вода легко переходить з одного стану в інший, утворюючи різні явища та процеси на Землі.

Номер слайду 4

Чому українці споживають води найбільше ?

Номер слайду 5

Якщо з крана капає вода (тільки 10 крапель за хвилину), у місяць із нього намарно витікає близько 170 л води, у рік — понад 2 тис. л. Воду ми починаємо цінувати не раніше того, як висихає колодязь. (Т. Фуллер)

Номер слайду 6

Під час намилювання рук із крана марно витікає від 15 до 20 л води. З одного туалетного зливного бачка із зношеними прокладками може витікати до 20 л води кожної години. У сумі за день це 500 л, а за рік 178 тис. л.

Номер слайду 7

Якщо з крана тече вода струменем завтовшки як сірник, то втрати становлять понад 100 л на добу, і цієї води було б цілком достатньо, щоб прийняти душ трьом-чотирьом членам сім’їДля повної ванної треба 140-160 л води, а для душа - лише 30-40 л. Якщо в родині 4 людини почнуть користуватися душем замість прийняття ванни, то за рік вийде економія близько 46 м³ води.

Номер слайду 8

Берегти воду - це значить берегти життя, здоров'′я, красу навколишнього світу!

pptx
Додано
30 травня 2020
Переглядів
5959
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку