Презентація "Кредити для споживачів і підприємств

Про матеріал
Презентація допоможе при онлайн навчанні. Фінансова грамотність - найважливіший практичний предмет. Знання про правильне використання кредитних можливостей допоможе усвідомити необхідність у розстановці пріоритету при досягненні фінансових цілей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кредити для споживачів і підприємців Діана Слюсар вчитель фінансової грамотності школи І-ІІІ ступенів №163 м. Київ

Номер слайду 2

Кредити. Надання кредиту - це надання банком чи іншою фінансовою установою (кредитодавцем) грошових коштів людині чи підприємству (позичальникові) в тимчасове користування за певну плату

Номер слайду 3

Кредити. Сума коштів, розмір додаткових платежів за надання кредиту та умови їх сплати позичальником кредитодавцю зазначаються в кредитному договорі. Інколи такі кредити ще називають фінансовими, аби підкреслити, що саме фінансові установи є кредитодавцями 

Номер слайду 4

Чи знали ви?Термін «кредит» походить від латинського слова credere, що означає «довіряти». Тобто основою кредитних взаємовідносин була насамперед довіра, що борг буде повернуто в повній сумі та в обумовлений термін.

Номер слайду 5

Принципи надання кредитів

Номер слайду 6

Обов’язковість повернення. Кредитні кошти мають бути повернені кредитодавцю. Неповернення кредиту матиме негативні наслідки для позичальника: від неможливості взяти в кредит у подальшому до втрати майна та кримінальної відповідальності 

Номер слайду 7

Строковістькредитні кошти мають бути повернені відповідно до певного графіку (або частинами впродовж певного періоду часу, або повністю однією сумою наприкінці строку кредиту)

Номер слайду 8

Оплатність. Позичальник повинен сплачувати кредитодавцю певну плату за можливість користуватися кредитними коштами

Номер слайду 9

Споживчий кредит. Споживчий кредит - це кошти, які фінансова установа надає людині-споживачу. Такі кошти можуть бути витрачені для придбання товарів чи послуг, потрібних нам із вами як споживачам, але не для підприємницької діяльності.

Номер слайду 10

Кредитування споживача і підприємця{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Спільне. Відмінне

Номер слайду 11

 Забезпечення зобов’язань позичальника за кредитом

Номер слайду 12

Позичальник-споживач часто є «слабшою» стороною у відносинах із фінансовою установою, тому він вимагає додаткового захисту з боку держави. Цей захист держава забезпечує, зокрема, через ухвалення спеціального законодавства, яке регулює відносини фінансових установ зі споживачами. Таке законодавство (наприклад Закон України «Про споживче кредитування») закріплює деякі додаткові права споживачів у відносинах із фінансовими установами.

Номер слайду 13

Питання для обговорення. На вашу думку, чому споживач-позичальник є «слабшою» стороною у відносинах із кредитодавцем-фінансовою установою? Як можна зробити споживача «сильнішим»?

Номер слайду 14

Перевірте себе. Які основні принципи кредитування ви знаєте?Що таке споживчий кредит?Які основні відмінності споживчих кредитів від кредитів підприємствам?

Номер слайду 15

Домашнє завдання: Опрацювати стор.176-178https://uahistory.co/pidruchniki/financial-literacy-finances-what-why-as-training-manual-2019/19.php. Заповнити таблицю

pptx
Пов’язані теми
Економіка, 11 клас, Презентації
Додано
17 січня
Переглядів
675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку