Презентація "Кримінальне право. Злочин."

Про матеріал
Тема: Кримінальне право. Злочин. Мета: - навчити давати визначення понять: «злочин», «склад злочину», «кримінальне право», «замах на злочин», «співучасник злочину»;називати ознаки злочину, види злочинів, стадії вчинення злочину, види співучасників злочину; - розвивати вміння аналізувати правові ситуації і пропонувати шляхи їх розв’язання; - виховувати стійке розуміння необхідності дотримуватися законів, що є запорукою правопорядку. Очікувані результати: • правильно застосовувати поняття й терміни та пояснювати їх на прикладах: «злочин» «склад злочину» • називати та характеризувати ознаки злочину, види злочинів; стадії вчинення злочину, види співучасників злочину; • аналізувати статті ККУ та правові ситуації; • оцінювати небезпечність злочинів для особи, суспільства, держави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кримінальне право. Злочин.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Як називається дане діяння? Який вид неправомірного діяння зазначений у фрагменті фільму? Яка галузь права регулює відносини, що склалися? 

Номер слайду 4

Кримінальне право. Злочин. План1. Що таке кримінальне право2. Злочин. Ознаки та види злочинів3. Склад злочину4. Співучасть у злочині.

Номер слайду 5

1. Що таке кримінальне право. Кримінальне право – галузь права, яка представляє собою сукупність правових норм, що визначають злочинність та караність суспільно небезпечних діянь.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Кримінальний кодекс України (КК України, Закон про кримінальну відповідальність) — прийнятий Верховною Радою України нормативно-правовий акт, у якому встановлені підстави і принципи кримінальної відповідальності, злочинність і караність діянь, підстави звільнення від кримінальної відповідальності і покарання. Чинний КК України було прийнято 5 квітня 2001 року, набрав чинності з 1 вересня 2001 року.

Номер слайду 8

Кримінальний кодекс розділений на Загальну і Особливу частини. Загальна частина передбачає норми, в яких виражені завдання КК України. Особлива частина визначає кримінальну відповідальність за окремі злочини і покарання до осіб, які їх вчинили

Номер слайду 9

2. Злочин. Ознаки та види злочинів. Злочин - передбачене Кримінальним кодексом суспільно небезпечне винне діяння (дія або бездіяльність), вчинене суб’єктом злочину.

Номер слайду 10

Основні ознаки злочинусуспільна небезпечністьвинністькарністьпротиправність

Номер слайду 11

АБВГДЕЄЖ

Номер слайду 12

{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Проступки. Злочини. БЕЄАВГДЖ

Номер слайду 13

Класифікація злочинів. Залежно від форми вини- умисні - необережні

Номер слайду 14

Класифікація злочинів залежно від ступеня тяжкостіЗлочини невеликої тяжкості (до 2 років ) - незаконне розголошення лікарської таємниці, випуск або реалізація недоброякісної продукції. Злочин середньої тяжкості(до 5 років) - незаконне рубання лісу, наруга над могилою. Тяжкий злочин(до 10 років) - грабіж з проникненням, захоплення заручників. Особливо тяжкий злочин(більше 10 років або довічне ув’язнення) - державна зрада,умисне вбивство, бандитизм,диверсія.

Номер слайду 15

Залежно від ступеня завершеності злочинної діяльності- закінчені- незакінчені

Номер слайду 16

Стадії вчинення злочину - певні етапи готування і здійснення навмисного злочину, що різняться характером дій на кожному етапі.

Номер слайду 17

Практикум. Для того щоб позбутися дружини і дочки, Гриб виготовив вибуховий пристрій з годинниковим механізмом, поклав його у валізу з продуктами, яку ті брали з собою в Москву для родичів, і здав разом з іншими речами у вантажний відсік літака, яким дружина і дочка мали летіти з Києва до родичів. На борту літака було 168 пасажирів і вісім членів екіпажу. Пристрій мав спрацювати в той час, коли літак буде в повітрі. Проте оскільки в аеропорту вантажники необережно, грубо кидали речі, у вибуховому пристрої було порушено електроконтакт і він не спрацював. Яка стадія вчинення злочину в діях Гриба?

Номер слайду 18

3. Склад злочину

Номер слайду 19

4. Співучасть у злочині. Співучасть у злочині – це умисна спільна участь декількох суб’єктів злочину у вчиненні умисного злочину.

Номер слайду 20

У ККУ визначено види співучасників з урахуванням ролі, яку кожен із них виконав у вчиненні злочину. Співучасники Організатор Виконавець Підбурювач Пособник Особа, яка організувала вчинення злочину. Особа, яка вчинила злочин. Особа, яка схилила до вчинення злочину. Особа, яка сприяла вчиненню злочину

Номер слайду 21

Аналіз юридичних ситуацій1. Громадянин П. вирішив викрасти автомобіль. Неподалік свого будинку він визначив автомобіль для операції, з'ясував режим дня його власника, зафіксував відсутність охорони машини. Громадянин Т. на прохання П. зробив спеціальну відмичку. П умовив водія таксі М. відігнати машину на дачу С., який за велику плату сховав автомобіль. Операція пройшла успішно, та невдовзі міліція затримала всю групу. Визначте види співучасті.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Вправа «Займи позицію»Чи згодні ви з твердженням, що відразу після вивчення Букваря дітям потрібно знати про кримінальне право, правопорушення, покарання злочинів?

Номер слайду 24

Проступок хоч і може доставити тимчасовеблагополуччя ніколи не принесе справжнього щастя Проступок, хоч і може доставити тимчасове благополуччя, ніколи не принесе справжнього щастя. Вальтер Скотт

Номер слайду 25

Домашнє завдання.- прочитати параграф 26;- виписати нові поняття та терміни;- знайти у пресі повідомлення про кримінальний злочин та визначити елементи його складу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Казановська Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Boiko Vadim
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
18882
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку