Презентація "КУХАР" до міжнародного дня кухаря і кулінара

Про матеріал
Презентація містить історію виникнення свята, обов'язки кухаря, вимоги до професійної підготовки, до індивідуальних особливостей фахівця, плюси і мінуси, різновиди професії кухар, місця роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КУХАР

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

БЕГК БДПУ “Бердянський економіко-гуманітарний коледж Бердянського державного педагогічного університету”

Номер слайду 6

МОЯ ПРОФЕСІЯ - КУХАР

Номер слайду 7

Слово «кухар» походить від східнослов'янського «вар» ,що означає киплячу воду і жар.

Номер слайду 8

Кухар - це фахівець з приготування їжі. Доброго кухаря іноді називають чарівником, адже він може з самих звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який доставить радість і насолоду людям.

Номер слайду 9

Приготування смачного і здорового харчування;Закупівля продуктів і всього необхідного для приготування їжі;Знання дієтології та облік індивідуальних особливостей харчування кожного члена колективу;Сервіровка столу; Прибирання кухні і тримання кухонного інвентарю у чистоті;Завантаження/розвантаження ПММ; Калькуляція і складання спеціального меню (за домовленістю); Додаткові обов'язки (за домовленістю). Обов'язки кухаря:

Номер слайду 10

Вимоги до професійної підготовки пристрою і правил експлуатації спеціального обладнання. Знання економіки та організації громадського харчування, основ фізіології людини та естетики, технології приготування страв, їх рецептури,

Номер слайду 11

Вимоги до індивідуальних особливостей фахівця Кухар повинен бути фізично витривалим, мати хорошу довготривалу пам'ять, об'ємний і лінійний окомір, рухливі пальці рук, уміння концентрувати увагу. Йому потрібні тонке відчуття часу, висока чутливість до відтінків запаху і смаку, відтворююча уява (здатність дивлячись на рецепт, уявити зовнішній вигляд і смак страви), відповідальність, чесність, організованість, дисциплінованість, акуратність.

Номер слайду 12

+Професія кухаря затребувана і творча, в ній є місце фантазії та винахідливості. У хороших кухарів високий рівень оплати праці. Плюси і мінуси професії- Робота вимагає великої фізичної витривалості і відповідальності.

Номер слайду 13

РІЗНОВИДИ ПРОФЕСІЇ КУХАР

Номер слайду 14

Шеф-кухар Вища ланка в професії. Він складає заявки на необхідні продукти, забезпечує їх своєчасне отримання зі складу, контролює терміни, асортимент, кількість і якість їх надходження і реалізації. Вивчаючи попит покупців, формує асортимент страв і кулінарних виробів, складає щоденне меню. Контролює технологію приготування їжі та дотримання працівниками санітарних вимог і правил гігієни. Організовує облік та складання звітності про діяльність підприємства.

Номер слайду 15

Кухар-кондитер Спеціалізується на виготовленні кондитерських виробів, для чого необхідний вишуканий смак, фантазія і винахідливість

Номер слайду 16

Кухар-технолог Організовує процес приготування продуктів. Визначає якість сировини, розраховує його кількість для отримання порцій готових продуктів, калорійність добового раціону. Розробляє рецепти нових фірмових страв і становить на них технологічні карти. Оформляє необхідну документацію, інструктує кухарів.

Номер слайду 17

Кухар-кулінар Проводить розрахунок сировини і виходу готової продукції, здійснює приготування страв, виконує проціджування, замішування, подрібнення, формовку, фарширування, начинку виробів, регулює температурний режим, визначає готовність страв, виробів з контрольно-вимірювальних приладів, а також за зовнішнім виглядом, запахом, кольором, смаком, виробляє художнє оформлення страв і кондитерських виробів, ділить їх на порції.

Номер слайду 18

Незвичними для нашого слуху, але необхідними в ресторанному справі є такі спеціальності: соус’є (фахівець з приготування соусів); грільє (спеціаліст з грилевой обсмажуванням); ентреметьє (цей кухар відповідає за овочеві страви і гарніри); патисьє (строго кажучи, пекар, відповідає за власну выпечную продукцію ресторану); пассоньє (готує рибу); роттисьє (спеціаліст з м'ясних страв і соусів до них), а також ряд інших. Структура кулінарної бригади складна, і кожен кухар працює на користь загальній справі під керівництвом шефа, використовуючи власний вузькоспеціальне інструментарій навичок.

Номер слайду 19

Місця роботи У школах, лікарнях, дитячих садках, їдальнях при заводах і фабриках, сучасних офісах, шикарних ресторанах, в армії і флоті. У хороших готелях професія кухаря вважається ключовою у готельному бізнесі. Кухар також може відкрити власний ресторан або кафе. Заможні люди наймають кухарів для дому.

Номер слайду 20

Професія кухаря одна з найдавніших у світі, одна з найбільш затребуваних зараз і одна з небагатьох, які будуть потрібні людству завжди!

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Олійник Надія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Канівець Наталя
    Чудова презентація
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
10 вересня 2019
Переглядів
11624
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку