Презентація "Культура спілкування сучасної молоді".

Про матеріал

Розробка виховного заходу для дітей з особливими освітніми потребами, з використанням кейс-технології. Запрошені: лікар, психолог, соціальний педагог. Цей прийом допоміг розкрити тему з різних позицій. Довести до дітей необхідності дотримання правил спілкування. Кейс складється з 3 розгорток: основи здоров'я, громадянська освіта, соціально-побутове орієнтування. психологія.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Культура спілкування сучасної молоді

Номер слайду 2

Ключове питання: Чи залежить професійний та життєвий успіх людини від уміння спілкуватися?

Номер слайду 3

морально – етичні цінностіСпілкування українського народу та загальнолюдські В основі спілкування українців лежать такі загальнолюдські морально – етичні цінності, як: Доброзичливість;Любов;Привітність;Шаноба;Лагідність.

Номер слайду 4

Афоризми про етикет у спілкуванніДокучливий – це той, хто говорить тоді, коли б ви воліли, щоб він слухав. Не завжди кажи те, що знаєш, але завжди знай, що говориш. Треба говорити голосно, щоб тебе почули. Треба говорити тихо, щоб тебе послухали.

Номер слайду 5

Молодіжний сленг у спілкуванніНечемні слова;Брутальні слова;Слова іноземного походження;Злиття слів;Слова, які чужі українській мовній традиції та спілкуванню.

Номер слайду 6

Що означає поняття «сленг»?Сленг (з англійської – неформальна мова) – напівнормативні слова або вирази, що вживаються тією чи іншою соціальною або професійною групою і є частиною її субкультури.

Номер слайду 7

Походження слова «сленг»Походження точно не з`ясоване. Гіпотеза №1. Слово прийшло з циганської мови, де означало «мова». Гіпотеза №2. Походить від англійських слів «пута, кайдани», з яких пізніше розвинулось значення «мова арештантів».

Номер слайду 8

Вікові групи носіїв сленгу в школі:10-12 років13-14 років

Номер слайду 9

Суперово. Класно! Ульот!!!Круто!Кульно

Номер слайду 10

Словниковий запас підлітків Нами було складено словник найбільш вживаніших слів серед учнів нашої школи. Баклан - 1. Людина, що наговорює на інших. 2. Непорядна у всіх відношеннях людина. Дятел - дурень, тупиця. Кент - друг, приятель, товариш. Тормоз - людина, повільна у своїх інтелектуальних і фізичних діях. Круто - дуже добре, цілком пристойно, чудово. Стрьомно - Страшно, небезпечно. Облом - Лінь, небажання щось робити. Прикид - Одяг. 2. Манера вдягатися. Глюк (комп.) ім., ч. р. - 1. Технічна неполадка, збій у роботі комп'ютера. Галюцинація.

Номер слайду 11

Мовленнєвий етикет відіграє важливу роль в нашому житті!

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 січня 2019
Переглядів
2919
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку