Презентація "Культура споживання їжі"

Про матеріал
Презентація до уроку "Культура споживання їжі". Можна використати при вивченні розділу "Технологія побутової діяльності та самообслуговування" з учнями 5-го класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Культура Споживання їжі

Номер слайду 2

Тема уроку: «Культура споживання їжі. Етикет за столом». Ви повинні знати: поняття «кулінарія»,«етикет», «столовий посуд», «столові прибори», «столовий етикет». Ви повинні уміти: сервірувати стіл до сніданку, складати паперові серветки для сервірування столу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Кухонний посуд – це посуд який використовують для приготування страв. Столовий посуд – це посуд призначений для подавання та споживання їжі.

Номер слайду 5

Для сервірування святкового столу використовують набори посуду, які називають сервізи: столові;чайні ;кавові.

Номер слайду 6

Столові прибори поділяють на основні і допоміжні. Основні прибори призначені для індивідуального користування, ними їдять. (виделка, ніж, ложка)Допоміжні прибори призначені для загального користування ( кондитерські лопатки, ложка для салатів, щипці для кондитерських виробів, ніж для масла)

Номер слайду 7

Правила користування столовими приборами

Номер слайду 8

Гра «Що зайве?»

Номер слайду 9

Гра «Що зайве?»

Номер слайду 10

Послідовність сервірування стола.1. Накрити стіл скатертиною.2. Розставити тарілки.3. Розкласти столові прибори.4. Поставити посуд для напоїв.5. Розкласти серветки.6. Поставити прибори зі спеціями, вази з квітами.

Номер слайду 11

Стіл для сніданку сервірують мілкою столовою та пиріжковою тарілками, чашкою для гарячого напою, ножем та виделкою. Столова мілка тарілка - для споживання основної страви. Ніж – праворуч від тарілки(лезом до тарілки). Виделка – ліворуч від тарілки (зубчиками вгору). Пиріжкова тарілка (для булки, хліба, бутерброда) – ліворуч вище від столової тарілки. Чашка на блюдці – праворуч від столової тарілки. Чайна ложка – праворуч від чашки.

Номер слайду 12

Практична робота. Сервірування стола до сніданку.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Серветка «Листочок”

Номер слайду 15

Конверт для приборів

Номер слайду 16

Правила споживання страв

Номер слайду 17

Правила поведінки за столом.1. За стіл сідати в охайному одязі, вимивши руки.2. Сидіти потрібно прямо, не класти лікті на стіл.3. Не можна плямкати, розмовляти з повним ротом, крутитись за столом.4. Серветка з тканини повинна лежати на колінах, паперовою серветкою промокають губи та пальці.5. Їжу слід споживати невеликими порціями.6. Не можна користуватись за столом зубочисткою.

Номер слайду 18

Гра «Блеф – клуб»Варений рис – улюблена страва українців. Посуд поділяють на столовий та кухонний. Сервізи бувають : столові, чайні, кавові. Закінчивши їсти, виделку та ніж кладуть на стіл. Виделку тримають у правій руці, а ніж – у лівій.

Номер слайду 19

Сьогодні на уроці ми … Найбільше мені сподобалося … Я дізналась … На уроці активно працювала…

Номер слайду 20

До нових зустрічей!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Цецхладзе Марина Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Максимюк Людмила Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Мірошникова Антоніна Матвіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
10 жовтня 2020
Переглядів
2129
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку