Темаична робота по темі "Овочі, гриби: обробка продукти їх переробки"

Про матеріал
Тематичне оцінювання з предмету "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" по темі "Овочі, гриби: обробка продукти їх переробки". Подано 4 різні варіанти тематичного оцінювання
Перегляд файлу

Тематичне оцінювання

Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки

 

Варіант 1

 

Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих

 

Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом

  1. Вкажіть, який з цих овочів називають ще «земляною грушею»: 

А.  Б.     В.

 

  1.   Вкажіть, який малюнок відповідає формі нарізання картоплі «брусочки»:

А.   Б.   В.

   

 

3.Які з перелічених овочів відносяться до десертних:

а) томати,баклажани, стручковий перець;

б) ревінь, спаржа, артишок;

 в) кріп, естрагон, васильки, майоран,чабер?

 

4.Які сорти картоплі використовуються на підприємствах громадського харчування:

 а) столові та універсальні;

б)технічні та кормові;

 в) столові, універсальні, технічні, кормові?

 

5. Яку ще іншу назву має топінамбур:

 а)земляна груша;

б)смачна картопля;

 в)солодка картопля?

 

6. Для приготування яких страв використовують пасеровану моркву:

 а)для салатів;

б)для заправляння перших страв, соусів;

 в)для гарнірів, оздоблення холодних страв і закусок?

 

Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих

 

  1.   Встановіть відповідність між речовинами і овочами:

 

Картопля

А

Речовини

Капуста

Б

 

 

 

 

1. мінеральні речовини;

2. вітамін С;

3. амінокислоти;

4. цукри;

5. сірка;

6. крохмаль.

 

 

 

2.Доповніть речення:

 

За призначенням гарбузи поділяють на ______________________________________

 

Обробляють коренеплоди __________________________________________________

 

Залежно від будови шапочки їстівні гриби поділяють на________________________

 

 

 

3.Встановіть послідовність операцій при обробці капустяних:

 

  • Видалення забрудненого, пошкодженого і гнилого листя;
  • Миття;
  • Сортування
  • Відрізування зовнішньої частини качана;
  • Витримування в підсоленій воді; нарізування;
  • Розрізування навпіл.

 

 

Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тематичне оцінювання

Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки

Варіант 2

 

Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих

 

Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом

  1.   Вкажіть, що таке напівфабрикати:

А. продукти, що пройшли часткову кулінарну обробку, але не доведені до готовності;

Б. харчові продукти, призначені для приготування кулінарної продукції;

В. поєднання харчових продуктів;

Г. продукти з м’яса, що потребують переробки.

 

  1.   Вкажіть, який з наведених капустяних є цвітною капустою: 

    А.   Б.  C:\Documents and Settings\Admin\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.Word\3e17e784b1566d08aab6e7be771c55d1.jpg         В. 

 

  1.   Вкажіть, який малюнок відповідає формі нарізання картоплі «часточки»:

     А.     Б.     В.

 

4.Овочі поділяють на групи:

 а)коренеплоди, капустяні та плодові ;

б) коренеплоди та бульбоплоди;

 в)вегетативні та плодові.

 

5.Яку ще іншу назву має батат:

 а)земляна груша;

б)смачна картопля;

 в)солодка картопля?

 

6. Яку частину ревеню використовують для приготування страв:

 а)черешки;

б)листя;

 в)корінь?

 

                                  

Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих

 

  1. Встановіть відповідність між формами нарізання різних овочів:

 

Картопля - А

Форми

Цибуля - Б

 

  1. кільця;
  2. брусочки;
  3. соломка;
  4. кружальця;
  5. скибочки;
  6. кубики.

 

 

 

2.Доповніть речення:

 

Коренеплоди – це_________________________________________________________

 

До зернобобових овочів належать___________________________________________

 

Їстівною частиною артишоків є_____________________________________________

 

 

 

 

3.Встановіть послідовність операцій при обробці перцю солодкого:

 

  • Розрізування вздовж навпіл;
  • Миття;
  • Сортування;
  • Видалення насіння разом з м’якоттю;
  • Промивання;
  • Нарізування;
  • Видалення плодоніжки.

 

Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами

 

 


Тематичне оцінювання

Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки

Варіант 3

 

Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих

Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом

 

  1.   Вкажіть, який з цих овочів не відноситься до плодових:

     А.        Б.            В.  

 

  1.   Вкажіть, який малюнок відповідає карбуванню:

     А.    Б.   В.  

   

                                                                      

3.Овочі поділяють на групи:

 а)коренеплоди, капустяні та плодові ;

б) коренеплоди та бульбоплоди;

 в)вегетативні та плодові.

 

4.Скільки підгруп плодових овочів:

 а)5;

б)4;

 в)3?

 

5.Вкажіть прості форми нарізування моркви:

 а)кульки, зірочки, гребінці;

б)соломка, брусочки, кубики,часточки,скибочки, кружальця;

 в)соломка, скибочки, кубики?

 

6. Які сорти цибулі використовують для маринування:

 а)солодкі;

б)напівгострі;

 в)гострі?

 

 

 

Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих

 

  1.   Встановіть відповідність між групами овочів:

 

Вегетативні

А

Овочі

Плодові

Б

 

  1.   капустяні;
  2.   гарбузові;
  3.   десертні;
  4.   томатні;
  5.   бобові;
  6.   бульбоплоди.

 

 

 

2.Доповніть речення:

 

В їжу використовують такі види салату_______________________________________

 

До коренеплодів належать__________________________________________________

 

Червоноголова капуста має забарвлення______________________________________

 

 

3.Встановіть послідовність операцій при обробці сушених грибів:

 

  • Замочування у холодній воді на 3-4 год;;
  • Промивання;
  • Перебирання;
  • Зливання води;
  • Промивання кілька разів;
  • Нарізування;
  • Використання для варіння.

 

Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тематичне оцінювання

Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки

Варіант 4

 

Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих

 

Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом

1. Вкажіть, що таке сировина:

А. продукти харчування, призначені для приготування напівфабрикатів;

Б. продукти для приготування кулінарної продукції; 

В. продукти харчування, які надходять на підприємство і призначені для обробки і приготування напівфабрикатів та кулінарної продукції;    

Г. продукти для приготування готових страв.

 

  1. Вкажіть, які овочі, із зображених на малюнку не відносяться до гарбузових:

           Б.           В.    

 

  1. Вкажіть, як називається нанесення повздовжніх канавок на поверхні овочів при фігурному нарізанні:

А. калібруванням ;    

Б. карбуванням;

В. нарізуванням;

Г. обточуванням овочів.

 

4.Центральна частина коренеплоду називається:

 а)серцевиною;

б)стрижнем;

 в)головкою?

 

5.Вкажіть, який з овочів відноситься до коренеплодів:

        А.            Б.          В.  

 


6.Яке застосування в кулінарії мають мариновані гриби:

 а)для приготування відварів, запікання та для приготування начинок;

б)для закусок, перших і других страв та соусів;

 в)для приготування соусів, холодних страв і закусок?

 

 

 

Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих

 

  1.         Встановіть відповідність між групами овочів:

 

Вегетативні

А

Овочі

Плодові

Б

 

1. гарбузові;

2. десертні;

3. томатні;

4. бульбоплоди;

5. капустяні;

6. бобові.

 

 

 

 

2.Доповніть речення:

 

Прості форми нарізування картоплі__________________________________________

 

До пряносмакових овочів належать__________________________________________

 

В кулінарії спаржу використовують для приготування__________________________

 

 

 

3.Встановіть послідовність операцій при обробці гарбузів:

 

  • Розрізування на кілька частин;
  • Миття;
  • Обчищення шкірочки;
  • Видалення плодоніжки;
  • Промивання;
  • Нарізування;
  • Видалення насіння;
  • Видалення плодоніжки;

 

Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами

 

1

 

doc
Додано
17 жовтня 2020
Переглядів
1863
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку