Тематичне оцінювання
Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки
Варіант 1
Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих
Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом
А. Б. В.
А. Б. В.
3.Які з перелічених овочів відносяться до десертних:
а) томати,баклажани, стручковий перець;
б) ревінь, спаржа, артишок;
в) кріп, естрагон, васильки, майоран,чабер?
4.Які сорти картоплі використовуються на підприємствах громадського харчування:
а) столові та універсальні;
б)технічні та кормові;
в) столові, універсальні, технічні, кормові?
5. Яку ще іншу назву має топінамбур:
а)земляна груша;
б)смачна картопля;
в)солодка картопля?
6. Для приготування яких страв використовують пасеровану моркву:
а)для салатів;
б)для заправляння перших страв, соусів;
в)для гарнірів, оздоблення холодних страв і закусок?
Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих
Картопля А |
Речовини |
Капуста Б |
|
1. мінеральні речовини; 2. вітамін С; 3. амінокислоти; 4. цукри; 5. сірка; 6. крохмаль. |
|
2.Доповніть речення:
За призначенням гарбузи поділяють на ______________________________________
Обробляють коренеплоди __________________________________________________
Залежно від будови шапочки їстівні гриби поділяють на________________________
3.Встановіть послідовність операцій при обробці капустяних:
Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами
Тематичне оцінювання
Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки
Варіант 2
Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих
Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом
А. продукти, що пройшли часткову кулінарну обробку, але не доведені до готовності;
Б. харчові продукти, призначені для приготування кулінарної продукції;
В. поєднання харчових продуктів;
Г. продукти з м’яса, що потребують переробки.
А. Б. В.
А. Б. В.
4.Овочі поділяють на групи:
а)коренеплоди, капустяні та плодові ;
б) коренеплоди та бульбоплоди;
в)вегетативні та плодові.
5.Яку ще іншу назву має батат:
а)земляна груша;
б)смачна картопля;
в)солодка картопля?
6. Яку частину ревеню використовують для приготування страв:
а)черешки;
б)листя;
в)корінь?
Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих
Картопля - А |
Форми |
Цибуля - Б |
|
|
|
2.Доповніть речення:
Коренеплоди – це_________________________________________________________
До зернобобових овочів належать___________________________________________
Їстівною частиною артишоків є_____________________________________________
3.Встановіть послідовність операцій при обробці перцю солодкого:
Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами
Тематичне оцінювання
Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки
Варіант 3
Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих
Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом
А. Б. В.
А. Б. В.
3.Овочі поділяють на групи:
а)коренеплоди, капустяні та плодові ;
б) коренеплоди та бульбоплоди;
в)вегетативні та плодові.
4.Скільки підгруп плодових овочів:
а)5;
б)4;
в)3?
5.Вкажіть прості форми нарізування моркви:
а)кульки, зірочки, гребінці;
б)соломка, брусочки, кубики,часточки,скибочки, кружальця;
в)соломка, скибочки, кубики?
6. Які сорти цибулі використовують для маринування:
а)солодкі;
б)напівгострі;
в)гострі?
Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих
Вегетативні А |
Овочі |
Плодові Б |
|
|
|
2.Доповніть речення:
В їжу використовують такі види салату_______________________________________
До коренеплодів належать__________________________________________________
Червоноголова капуста має забарвлення______________________________________
3.Встановіть послідовність операцій при обробці сушених грибів:
Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами
Тематичне оцінювання
Тема: Овочі, гриби: обробка, продукти їх переробки
Варіант 4
Розділ 1 – вибір однієї правильної відповіді із запропонованих
Кожна правильна відповідь оцінюється 1 балом
1. Вкажіть, що таке сировина:
А. продукти харчування, призначені для приготування напівфабрикатів;
Б. продукти для приготування кулінарної продукції;
В. продукти харчування, які надходять на підприємство і призначені для обробки і приготування напівфабрикатів та кулінарної продукції;
Г. продукти для приготування готових страв.
Б. В.
А. калібруванням ;
Б. карбуванням;
В. нарізуванням;
Г. обточуванням овочів.
4.Центральна частина коренеплоду називається:
а)серцевиною;
б)стрижнем;
в)головкою?
5.Вкажіть, який з овочів відноситься до коренеплодів:
А. Б. В.
6.Яке застосування в кулінарії мають мариновані гриби:
а)для приготування відварів, запікання та для приготування начинок;
б)для закусок, перших і других страв та соусів;
в)для приготування соусів, холодних страв і закусок?
Розділ 2 – встановлення відповідності визначень із запропонованих
Вегетативні А |
Овочі |
Плодові Б |
|
1. гарбузові; 2. десертні; 3. томатні; 4. бульбоплоди; 5. капустяні; 6. бобові. |
|
2.Доповніть речення:
Прості форми нарізування картоплі__________________________________________
До пряносмакових овочів належать__________________________________________
В кулінарії спаржу використовують для приготування__________________________
3.Встановіть послідовність операцій при обробці гарбузів:
Кожне правильно виконане завдання оцінюється 2 балами
1