Презентація " Курити чи жити?"

Про матеріал
Презентація до проекту "Курити чи жити?" Журналісти і психологи в рамках проекту досліджували, скільки дітей курять в нашій школі. Проводили анкети, показували прилад для добування тютюнового диму, скільки на стінках скляної трубки залишилось смоли, скільки золи в розчині диму. Потім опрацювали анкети і зробили висновки в презентаціі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Курити чи жити?

Номер слайду 2

Чи хоче жити той , хто курить ?

Номер слайду 3

1) ”Юні хіміки”. 2)”Молодь проти куріння”. 3)”Алмази”. 4)”Молодь за здоров’я” . Щоб відповісти на це питання , ми розподілились на 4 групи :

Номер слайду 4

Склад групи : Шамайда М. Ковтунович І. Тімоніна Н. Булава А. Група № 1 намагалася добути тютюновий дим та виявити в ньому наявність CO2 , NH3 і кислот.

Номер слайду 5

Ці речовини спричиняють : головний біль , підвищення кров’яного тиску , серцебиття , запаморочення , блювання , зниження t тіла , подразнюють слизові оболонки дихальних шляхів і травного каналу . Дослідивши тютюновий дим, група № 1 виявила CO2 і кислоти . NH3 виявити не вдалося .

Номер слайду 6

Склад групи : Голіздра Н. Журибіда Л. Терещенко М. Коляда О. Мозговий А. Група № 2 намагалася виявити вміст фенолів, альдегідів та нікотину в тютюновому димі .

Номер слайду 7

Ці речовини спричиняють біль у шлунку, блювання, діарею, порушення гомеостазу клітин і організму в цілому, параліч центральної нервової системи і серцевих скорочень . Дослідивши тютюновий дим, група № 2 виявила в ньому феноли, альдегіди та нікотин .

Номер слайду 8

Склад групи : Олійник І Черкас В. Загороднюк К. Лапенко Д. Черненченко Є. Група № 3 намагалася дослідити тютюновий дим на вміст твердих решток та йонів Pb2+ .

Номер слайду 9

Ці частинки згубно впливають на організм людини і викликають захворювання на рак шлунку та легенів . Дослідивши тютюновий дим, група № 3 виявила наявність золи, дьогтю та йонів Pb2+ .

Номер слайду 10

Склад групи : Стовбінський О.\ Гордійченко Є. Константінов І. Терещенко Д. Завдання групи № 4 полягало у підведенні підсумків лабораторних досліджень 3- х груп, психологічних досліджень причин та статистики курців в Димитрівській ЗОШ .

Номер слайду 11

Всього – 153 учня 100 % Курців – 26 учнів 17 % Ця статистика означає, що кожен 5- й учень нашої школи – КУРЕЦЬ !!! Група № 4 провела анонімне анкетування в Димитрівській ЗОШ і отримала такі результати :

Номер слайду 12

Чому ж люди починають курити ? 25 % людей почали курити із цікавості . Друга причина початку куріння в молодому віці – наслідування дорослих . В родинах некурців стають курцями не більше , як 25 % дітей , а в родинах курців , кількість дітей , що привчилися до сигарети , становлять 50 % . Багато дітей починає курити , наслідуючи товаришів . Частина дітей починає курити дуже рано ( 3 – 5 клас ) . Половина з них наслідує товаришів в школі , в дворі , причому , як правило , старших . Пізніше учні стають студентами . Тепер вони дорослі і курять , прагнуть таким чином ствердитись . Приблизно на III курсі 60 % студентів курять . Дуже швидко виробляється шкідливий рефлекс куріння . У поширенні куріння серед дівчат неабияку роль відіграє мода (60 % ) . Ще одна причина куріння – це бажання подобатися хлопцям . На основі статистичних даних різних країн можна зробити висновок , що тепер на планеті курить 40 % дорослого населення ( 60 % із них чоловіків , 20 % із них жінок )

Номер слайду 13

Як кинути курити ? 1) Звернутися до лікаря . 2) В народі потяг до куріння лікують настойкою з вівсяної соломи, або відваром з очищеного вівса . 3) Полоскання ротової порожнини ( 3-6 разів на день перед курінням ) розчином питної соди NaHCO3 . 4) Наша група радить заядлим курцям : викуріть лише 3 цигарки, вставивши їх фільтром у скляну трубку . Побачивши, що ти вдихаєш, чи будеш чи ти палити далі ?!

Номер слайду 14

Опрацьована література : 1) Стів Шенкман “ Ми – чоловіки “ 2) Журнал “Біологія і хімія в школі “ № 5 – 6 / 2007 р. 3) Журнал “Біологія і хімія в школі “ № 5 / 2006 р. 4) Журнал “Біологія і хімія в школі “ № 2 / 2005 р.

Номер слайду 15

Режесери-постановщики : Гордійченко Є. Стовбінський О. THE END

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
12 березня 2019
Переглядів
654
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку