Презентація "Курт Воннегут «Брехня»

Про матеріал

Презентація до уроку позакласного читання із зарубіжної літератури у 7 класі на тему "Курт Воннегут «Брехня» містить матеріал, який можна використати під час ознайомлення із творчістю письменника.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Курт Воннегут(1922 – 2007)Народився 11 листопада 1922 року в Індіанаполісі, яке в майбутньому нерідко ставало місцем дії його творів, штат Індіана, в сім’ї німецьких емігрантів.

Номер слайду 2

Прадід майбутнього письменника Клемент Воннегут народився в німецькому місті Мюнстері і в 1848 році емігрував в США. На новому місці він відкрив компанію з продажу залізних виробів в Індіанаполісі. Його син Бернард не пішов стопами батька, а став архітектором. Син Бернарда, Курт Воннегут-старший також став архітектором, а мати походила з багатої родини американського пивовара-мільйонера.

Номер слайду 3

У травні 1940 року Курт Воннегут закінчив школу Шортриджа в Індіанаполісіі вступив до Корнельського університету в Ітаці, штат Нью-Йорк.

Номер слайду 4

У 1943 році він записався в армію , вже у грудні 1944 року Воннеґут потрапив у німецький полон, перебував у дрезденській в'язниці. Його переживання знайшли відображення у багатьох творах, серед яких і роман «Бійня номер п'ять, або Хрестовий похід дітей», що приніс авторові популярність.

Номер слайду 5

Після повернення в США був нагороджений медаллю «Пурпурне серце», яка вручається тим, хто отримав поранення в результаті дій противника.

Номер слайду 6

Був удостоєний честі називатися «Письменником штату Нью-Йорк» в 2001-2003 роках. Особливості творчості К. Воннегута:• химерна манера письма;• стиль — «телеграфно-шизофренічний», сюрреалістичний;• поєднання гострої сюжетності із фантастикою, гротеском;• співіснування необмеженої уяви зі злою іронією та відвертою сатирою. Характерною рисою його авторського стилю є часте вживання словосполучення «Такі справи».

Номер слайду 7

«Брехня»введення в оманунегідний вчиноксинабатька – хотів приховати свій провал. – хотів здаватися чесним і гідним.

Номер слайду 8

Батько Елі – доктор Рімензел. Випускник Уайтхіллської школи, член опікунської ради цієї школи, не хоче, щоб син хизувався своїм знатним родом, не хоче для сина жодних привілеїв, ділова людина.

Номер слайду 9

Мати Елі – Сільвія. Провінційна дівчина, енергійна честолюбна жінка. ЕліТринадцятирічний хлопчик. Том Хілер гордиться своїм сином. Доктор Рімензел дбає про свої амбіції.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Павлова Ганна Вадимівна
    Гарна тема цікавий матеріал)))
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
14923
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку