Презентація. Кут. Вимірювання кутів.кл.

Про матеріал

Презентація. Кут. Вимірювання кутів.кл.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 3 Кут. Вимірювання кутів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Домашнє завдання № 38(2б) А С В №43(3б) А С В D 1.Відрізки АС і ВD не мають жодної спільної точки; 2.Відрізки АС і СВ мають одну спільну точку; 3.Відрізки АВ і СD мають безліч спільних точок; № 52(5б) Позначимо точки А і В такі, що АВ =10дм.Точка С прямої АВ віддалена від точки В на 3дм.Можливі два випадки а) В лежить між А і С:АС=10дм+3дм=13дм ; б) С лежить між А і В:АС =10дм-3дм=7дм А В С А С В № 61(2б) Куб має 12 рівних ребер, тому довжина одного ребра дорівнює 6м:12=0,5м. АС = СВ

Номер слайду 5

. 2.Промінь коротший за пряму. 1.Точка розділяє пряму на два відрізки. 3.Внутрішня точка відрізка лежить між його кінцями. 4.Два відрізки перетинаються, якщо вони мають спільний кінець. 5.Два відрізки рівні, якщо рівні їх довжини. 6.Середина відрізка – це його внутрішня точка. 7.Кожний відрізок має певну довжину. 8.Довжина відрізка дорівнює сумі довжин частин, на які його розбиває будь-яка його внутрішня точка. “Займи позицію”

Номер слайду 6

Який малюнок зайвий? А) Б) В) Г ) Д) Е)

Номер слайду 7

Знайдіть довжину відрізка якщо точки М і К ділять його на 4 рівні частини і МК = 6см. Точки А і В лежать по різні боки від прямої а. Чи перетинає відрізок АВ пряму а? Точка Р лежить між точками Е і М . Чи є точка Е внутрішньою точкою відрізка ЕМ Знайдіть довжину відрізка КС, якщо точка F його середина і FС =8дм. Точки М і N лежать по один бік від прямої в. Чи перетинає відрізок МN пряму в? А пряма в перетинає пряму МN? Розв’яжи усно

Номер слайду 8

Відрізки Точка С належить відрізку АС + ВС = АВ Властивості АВ = а Вимірювання Властивості та вимірювання відрізків. А В а А С В ? А В Кути Властивості Вимірювання ABC = ? α ? А В С ?

Номер слайду 9

А О В ОА, ОВ – сторони кута Точка О - вершина кута. Внутрішня область кута Позначення: АОВ , ВОА, О Частину площини, обмежену двома променями із спільним початком, називають кутом.

Номер слайду 10

D Кут в 1 градус(1°) – одиниця вимірювання кутів Кожний кут має певну міру ( ) частина градуса -- мінута. ( ) частина мінути - секунда. 1° - це частина розгорнутого кута.

Номер слайду 11

А О В АОВ=180°

Номер слайду 12

А О В С М Р К О N F O B Назвіть кути та їх величини

Номер слайду 13

А О В К Промінь, який виходить з вершини кута і лежить у його внутрішній області , називають внутрішнім променем кута. О А В С АОК + КОВ = АОВ Міра кута дорівнює сумі мір кутів, на які даний кут розбивається його внутрішнім променем. Внутрішній промінь , який розбиває кут на два рівні кути, називається бісектрисою цього кута. ОС – бісектриса кута. Мал. 1 Мал.2 АОС = СОВ

Номер слайду 14

Як можна назвати кут, зображений на малюнку? М А В К О

Номер слайду 15

E B A C D M A B C K S T O R Назвіть усі кути, зображені на риcунку. Назвіть вісім кутів, зображених на рисунку.

Номер слайду 16

№81.Колективне розв’язання. 12 2 1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 На циферблаті годинника півколо відповідає 6 годинам. Тому одній годині відповідає частина розгорнутого кута, тобто 30°. За одну годину годинна стрілка повертається на 30°, отже за 0,5 год. вона повернеться на 15°. Оскільки 5хв – це год., то за 5 хв. годинна стрілка повернеться на 30° : 12 = 2,5° Відповідь :15°;2,5°.

Номер слайду 17

Згадаємо головне 2.Які з цих кутів можна вважати зображенням кута: 30°, 172°, 179 градусів 60 мінут, розгорнутого кута? а) б) в) г) 1.Сформулюйте основні властивості вимірювання кутів.

Номер слайду 18

Домашнє завдання Вивчити §3.ЗДС 1-7. Розв‘язати: рівень А: № А № 72,76; Рівень Б № Б № 80,87 Творче завдання. Скласти казку, у якій казковими героями були б найпростіші геометричні фігури.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ситніченко Ольга Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
26 лютого 2018
Переглядів
7230
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку