Презентація "Квест – гра «Що ти знаєш про Україну»"

Про матеріал

Мета квесту: дізнатися більше про свою рідну країну, її минуле і сьогодення; формувати патріотичні почуття, національну свідомість, гідність, приналежність до рідної української землі, українського народу; вчити працювати з Інтернет ресурсами, здійснювати пошук і відбір потрібної інформації для виконання завдань.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квест – гра «Що ти знаєш про Україну?»З досвіду роботи учителя історії Альони ПАНАСЮК

Номер слайду 2

Мета квесту:дізнатися більше про свою рідну країну, її минуле і сьогодення;формувати патріотичні почуття, національну свідомість, гідність, приналежність до рідної української землі, українського народу;вчити працювати з Інтернет ресурсами, здійснювати пошук і відбір потрібної інформації для виконання завдань;розвивати бажання працювати самостійно, творчо, з’ясовувати невідоме;виховувати почуття любові до рідної Батьківщини.

Номер слайду 3

11 ключових компетентностей. Вільне володіння державною мовою;Здатність спілкуватися рідною (у разі відмінності від державної) та іноземними мовами;Математична компетентність;Компетентності у галузі природничих наук, техніки і технологій;Інноваційність;Екологічна компетентність;

Номер слайду 4

7. Інформаційно-комунікаційна компетентність;8. Навчання впродовж життя;9. Громадянські та соціальні компетентності, пов’язані з ідеями демократії, справедливості, рівності, прав людини, добробуту та здорового способу життя, з усвідомленням рівних прав і можливостей;10. Культурна компетентність; 11. Підприємливість та фінансова грамотність.

Номер слайду 5

З історії появи поняття… Вперше «компетенція», «ключові компетенції» стали використовуватися в США в сфері бізнесу в 70-х роках XІX ст. Продуктивність діяльності залежить від вміння орієнтуватися в інформації, ініціативності, уміння вирішувати проблеми, самостійно вчитися.

Номер слайду 6

хронологічна – передбачає вміння учнів орієнтуватися в історичному часі; просторова – орієнтування учнів в історичному просторі; інформаційна – вміння учнів працювати з джерелами історичної інформації;Ключові компетентності з історії:

Номер слайду 7

мовленнєва – будувати усні та письмові висловлювання щодо історичних подій і явищ; логічна – аналізувати, пояснювати історичні факти, формулювати теоретичні поняття, положення, концепції;аксіологічна – формулювати версії й оцінки історичного руху та розвитку.

Номер слайду 8

Квест – це командна гра. Тому ми з вами спочатку розділимося на команди за допомогою вікторини про Україну. Потім будемо відвідувати різні станції і виконувати завдання. Отже розпочинаємо….

Номер слайду 9

Завдання : дайте відповіді на питання вікторини :1. Хто першим визнав незалежність України? 2. Коли Україна юридично "розірвала" дружбу з Росією?3. Скільки разів Папа Римський відвідував Україну? 4. Коли ЗНО стало обов'язковим для вступу в університет? 5. Який український клуб виграв Кубок УЄФА за часи незалежності?6. Коли для українців розпочався безвізовий режим з ЄС?

Номер слайду 10

7. Коли Україна отримала Томос про автокефалію Православної церкви України? 8. Де розташований геометричний центр України? 9. Яка область в Україні найбільша за площею?10. Хто – перший космонавт незалежної України?11. Коли в Україні перестала існувати міліція?12. Коли в Україні зареєстрували першого хворого на COVID-19?

Номер слайду 11

Пазли “Карта України”

Номер слайду 12

Подорож містами України. I Група. II Група. III Група. Вінниця - Ужгород. Вінниця - Харків. Вінниця - Одеса

Номер слайду 13

Ужгородський замок

Номер слайду 14

Площа Народна. Ротонда

Номер слайду 15

Місто Харків. Благовіщенський собор

Номер слайду 16

Харківський ботанічний сад. Харківський морський музей

Номер слайду 17

Місто Одеса. Потьомкінські сходи

Номер слайду 18

Кіностудія імені Довженка. Пам'ятник Дюку де Рішельєтьомкінські сходи

Номер слайду 19

“Славетні Українці”I Група. II Група. III Група. Л. УкраїнкаІ. Франко. Л. Каденюк. А. Шевченко. Б. Хмельницький. Я. Мудрий. Т. Шевченко. К. Білокур. В. Кличко

Номер слайду 20

«Українська мудрість» Завдання: з'єднати прислів'я та розгадати кросворд

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Отже, Батьківщина – це країна, де ми народилися, зробили перші кроки. Це безмежна гордість за своїх співвітчизників, що виборювали для нас свободу і будували державу в якій ми живемо тепер. Це вітчуття того, що ти не один, а частина чогось безмежного і величного... Любіть Україну і бутьте патріотами своєї держави!

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 березня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку