Захід приурочений Дню Гідності та Свободи «Вільні творять майбутнє!»

Про матеріал

Перебіг основних подій Революції Гідності, рушійні сили революції та її особливості. Виховання патріотизму, інтересу і поваги до історичного минулого своєї держави, активну громадянську позицію, національну свідомість та гідність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захід приурочений Деню гідності та свободи«Вільні творять майбутнє!»

Номер слайду 2

Значення слів: Гідність - усвідомлення людиною своєї громадської ваги, громадського обов'язку. Свобода - відсутність політичного й економічного гноблення, утиску й обмежень у суспільно-політичному житті якого-небудь класу або всього суспільства.

Номер слайду 3

УКАЗПро День Гідності та Свободи З метою утвердження в Українi iдеалiв свободи i демократiї, збереження та донесення до сучасного i майбутнiх поколiнь об’єктивної iнформацiї про доленоснi подiї в Українi початку XXI столiття, а також вiддання належної шани патрiотизму й мужностi громадян, якi восени 2004 року та у листопадi 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цiнностей, прав i свобод людини i громадянина, нацiональних iнтересiв нашої держави та її європейського вибору,ПОСТАНОВЛЯЮ:1. Установити в Українi День Гiдностi та Свободи, який вiдзначати щорiчно 21 листопада.2. Цей Указ набирає чинностi з дня його опублiкування. Президент України П. Порошенком. Київ 13 листопада 2014 року № 872/2014

Номер слайду 4

Помаранчева революція. Кампанія протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших актів громадянської непокори в Україні, організована і проведена прихильниками Віктора Ющенка, основного кандидата від опозиції на президентських виборах у листопаді — грудні 2004 року, після оголошення Центральною виборчою комісією попередніх результатів, згідно з якими нібито переміг його суперник — Віктор Янукович. Акція почалася 22 листопада 2004 як реакція на масові фальсифікації, що вплинули на результат виборів.

Номер слайду 5

Революція гідності політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу. Однією з головних причин протестів стала надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича та його «сім'ї», створення системи управління з ознаками фашизму

Номер слайду 6

Революція продовжується…Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Номер слайду 7

1 листопада 2013-го року на Майдані Незалежності у Києві розпочалася акція протесту проти рішення Кабінету Міністрів України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Спочатку зібралося декілька сотень, а вже 24 листопада – понад сто тисяч прихильників євроінтеграції.

Номер слайду 8

Після того як 29 листопада на Євромайдані відбувся мітинг із закликом до відставки уряду та дострокових парламентських виборів, влада застосувала силу. 30 листопада вночі відбувся кривавий розгін майданівців. Стало зрозуміло, що країна рухається до  авторитаризму, засадничі принципи якого відчуло на собі українське суспільство: зневага до прав людини, корупція, свавілля правоохоронних органів, репресії проти незгодних. Протести перетворилися з проєвропейських на антиурядові та стали значно масштабнішими.

Номер слайду 9

18-20 лютого – в найтрагічніші дні Революції, сталися сутички в центрі Києва, підпалено Будинок профспілок, снайпери вбили понад 70 євромайданівців, які стали Героями Небесної сотні. Вночі на 22 лютого тодішній президент Янукович втік з України.

Номер слайду 10

На відміну від подій Помаранчевої революції, відстоювання власної гідності та свободи коштувало Україні багатьох життів патріотів.13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи».

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

1991 рік 24 серпня 1991р. Верховна Рада України прийняла історичний документ для долі українського народу – АКТ ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ.

Номер слайду 15

2004 рік

Номер слайду 16

2013 рік

Номер слайду 17

2014 рік

Номер слайду 18

Гідність - 1. Сукупність рис, що характеризують позитивні моральні якості. Гідність – 2. Усвідомлення людиною своєї громадської ваги, громадського обов'язку.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

СЕРГІЙ НІГОЯН - ПЕРШИЙ ЗАГИБЛИЙ ГЕРОЙ "НЕБЕСНОЇ СОТНІ" МАЙДАНУ"Може, я і наївний. Але я вважаю, що зло не має перемагати", - говорив нікому невідомий Нігоян Сергій Гагікович, коли 30 листопада 2013р. київський "Беркут" жорстоко розігнав студентів, присутніх на Майдані в рамках мирної акції на підтримку євроінтеграції України.

Номер слайду 22

pptx
Додано
13 березня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку