Презентація "Квінт Горацій Флакк"

Про матеріал
Презентація містить цікаві матеріали про представника античної літератури Квінта Горація Флакка: життя і творчість; аналіз творів та завдання для самостійної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КВІНТ ГОРАЦІЙ ФЛАКК

Номер слайду 2

ДО МЕЛЬПОМЕНИ МІЙ ПАМ,ЯТНИК СТОЇТЬ ТРИВАЛІШИЙ ВІД МІДІ. ПІДНІССЯ ВІН ЧОЛОМ НАД ЦАРСЬКІ ПІРАМІДИ. ЙОГО НЕ СТОЧИТЬ ДОЩ УЇДЛИВИЙ, ГРИЗЬКИЙ, НЕ ЗВАЛИТЬ НАЛІТНИЙ ПІВНІЧНИЙ БУРЕВІЙ, НІ РОКІВ ДОВГИЙ РЯД, НІ ЧАСУ ЛІТ НЕВПИННИЙ; Я НЕ УМРУ ЦІЛКОМ: ЄСТВА МОГО ЧАСТИНА ПЕРЕЖИВЕ МЕНЕ, І ВІД ЛЮДСЬКИХ СЕРДЕЦЬ ПРИЙМАТИМУ ХВАЛУ, ПОКИ ПОНТИФІК-ЖРЕЦЬ ЩЕ СХОДИТЬ З ДІВОЮ В ВИСОКИЙ КАПІТОЛІЙ . І ДЕ ШУМИТЬ АВФІД В НЕСТРИМАНІЙ СВАВОЛІ, І ДЕ КАЗКОВИЙ ДАВН РАТАЙСЬКИЙ ЛЮД СУДИВ,- СКРІЗЬ ГОВОРИТИМУТЬ, ЩО СИН ПРОСТИХ БАТЬКІВ, Я ПЕРШИЙ ПОЛОЖИВ НА ІТАЛІЙСЬКУ МІРУ ЕЛЛАДИ ДАВНІЙ СПІВ. ТАК НЕ ТАЇСЬ ВІД МИРУ, І ЛАВРОМ, ЩО ЗРОСТИВ СВЯТИЙ ДЕЛЬФІЙСЬКИЙ ГАЙ, О М Е Л Ь П О М Е Н О,ТИ ЧОЛО МОЄ ЗВІНЧАЙ. (переклад М. Зерова)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Мельпомена- муза трагедії або поезії взагалі. Авфід- річка на півдні Італії. Давн- міфічний владар Апулії. Завдання У чому Горацій- лірик убачав власну заслугу перед нащадками? Яку традицію у світовій поезії він започаткував?

Номер слайду 11

Горацій-лірик від доби Відродження мав винятковий успіх у Європі. Твори поета вивчалися у братських школах, входили до програм Києво-Могилянської академії.Г. Сковорода “претолковал малоросійським діалектом” його оди, мотиви поезій Горація звучать у збірці “ Сад божественних пісень” .Римський поет приваблював українського поета тим, що знехтував славою й багатством заради свободи творчості.

Номер слайду 12

ppt
Додано
23 вересня 2020
Переглядів
993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку