Презентація."Квітучі кімнатні рослини"

Про матеріал
Ознайомлення з квітучими кімнатними рослинами. Перегляд фото та основних характеристик даних рослин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Парад квітучих кімнатних квітів

Номер слайду 2

Квітучі кімнатні рослини: Бегонія Цикламен. Бальзамін. Сенполія

Номер слайду 3

Першу групу представляють декоративно-листяні рослини.  Чудово й невідхильно рослина буде виглядати в інтер'єрі  вашої квартири. Вирощуються і утримуються  в основному  за гарні листки звичайно зеленого, але можуть також бути червоного, жовтого або мінливого восени, кольору. Листки можуть бути різної форми:  овальні, лінійні, розсічені або лопатеві. 

Номер слайду 4

Бегонія Королівська (бегонія Рекс)(лат. Begonia rex) – гібридний від, що має округлі або овальні листя довжиною 30 см з зубчастими краями. Їх забарвлення варіюється від коричнево-рожевого до пурпурного і фіолетового. Листя бегонії прикрашені білою, сріблястою лінією

Номер слайду 5

Бегонія — тропічна рослина. Батьківщина красуні бегонії — субтропіки та тропіки Америки, Південно — східна Азія, Африка і, частина острова Мадагаскар. Своєю назвою рослина зобов’язана губернаторові Гаїті — М. Бегона. Представники роду бегоній вражають різноманіттям форм, розмірів і забарвлення. Вдумайтеся, тільки параметр розміру дорослої рослини коливається в діапазоні від декількох сантиметрів до трьох метрів. Бегонії на рідкість декоративні. Одні види улюблені шанувальниками за розкішне цвітіння, інші зачаровують своїми писаними листям. Деякі види і сорти бегоній чудово ростуть на відкритому грунті, а є сорти бегонії, традиційно культивуються в кімнатному господарстві. Деякі з них дозволяють вирощувати як в приміщеннях, так і на відкритих грунтах. Бегонія фото якої так часто потрапляє на сторінки глянцевих журналів, для багатьох улюблена за її незвичайні, яскраво розфарбовані листя, на які можна дивитися не відриваючись.

Номер слайду 6

Цикламен

Номер слайду 7

Рослина має близько 30 см у висоту, бульби в діаметрі - 15 см. Діаметр листя досягає 14 см.Інші назви - фіалка альпійська, дряква, первоцвіт, свинячий хліб.Її батьківщиною вважаються Середземноморські, Центральноєвропейські і Малоазійські території.

Номер слайду 8

Цикламену потрібне яскраве освітлення, але без потрапляння прямих сонячних променів.полив. У період цвітіння поливати рослину треба рясно, але без перезволоження. У період спокою полив потрібно значно скоротити, поливати рівно стільки, щоб не пересихав грунт. Поливати цикламен слід дуже обережно. Вода не повинна потрапляти на верхню частину бульби і на пагони. Це може стати причиною загнивання рослини. Найбільш зручно наливати воду для поливу в піддон. Вода для поливу обов'язково повинна бути м'якою, отстоенной.температура. Температурний режим важливий для цикламенів. Ці рослини люблять прохолодне зміст. Бажана для них температура 14-16 градусів C. Влітку таку температуру забезпечити в квартирах складно, але бажано, щоб вона хоча б не перевищувала 25 градусів C. У холодну пору року горщики з цикламеном треба розташовувати подалі від батарей опалення та інших джерел тепла. Цикламени не люблять протягів, але приміщення має час від часу добре провітрюватися. Вологість повітря. Обприскування цикламену не потрібно. Більш того, потрапляння на квіти, бульби і пагони води може погіршити зовнішній вигляд і навіть погубити рослина. Однак якщо в приміщенні дуже жарко, то можна дуже акуратно зволожувати повітря навколо рослини з дрібного пульверизатора. Це допоможе рослині впоратися зі спекою. Також можна ставити горщики з квітами на вологу гальку або керамзит. Це особливо корисно робити відразу після покупки, щоб рослина швидше звикло до сухого повітря наших квартир.

Номер слайду 9

Бальзамін

Номер слайду 10

Бальзамін — батьківщина цієї кімнатної рослини сімейства бальзаминових тропічні райони Африки. Рід налічує близько шістсот видів, однак лише деякі з них розводять в приміщенні. Однорічні види бальзамінів вирощують у відкритому ґрунті. Напівпрозоре стебло бальзаміну утворює невеликі кущики до 50 сантиметрів заввишки. Гілки густо покриті ланцетоподібним листям, звуженим біля основи. На листових пластинках різного забарвлення (зеленого, червоного, коричневого або пурпурно-чорного) розташовуються світлі жилки. Цвітуть бальзаміни довго, при сприятливих умовах майже круглий рік. Кущі в період цвітіння усипані одиночними квітками з короткими відростками. Пелюстки забарвлені в рожевий і червоний колір, іноді зустрічаються форми з білими, фіолетовими і жовтими віночками.

Номер слайду 11

Сенполія

Номер слайду 12

Узамбарська фіалка або сенполія – красива рослина з бархатистим листям і ніжними квітками. Ці квіти давно здобули любов за різноманітність сортів, декоративність і невибагливість розташування. Опишемо головні правила догляду за узамбарськими фіалками або сенполіями. Освітлення фіалкам. Фіалки люблять розсіяне світло. Для розміщення підійде підвіконня або стіл, що стоїть поруч з вікном. Але треба пам’ятати, що прямих сонячних променів рослина не виносить. Якщо ви маєте фіалку на підвіконні, подбайте про те, щоб її притінювати. Щоб фіалка не витягувала листя в один бік, раз в 2-3 дні повертайте горщик з рослиною навколо своєї осі. Якщо неможливо забезпечити фіалці природне освітлення, підійде люмінесцентна лампа. Забезпечити повноцінне освітлення (10-12 годин в день) для фіалки дуже важливо, тому що в іншому випадку вона не буде цвісти або буде давати мало квітів. Температура для сенполіїФіалки люблять помірну температуру 20-22 градусів. При більш високій або істотно більш низькій температурі вони перестають цвісти. Слід пам’ятати, що фіалки не люблять протягів. Полив узамбарської фіалки. Поливають фіалки м’якою водою 2-3 рази в тиждень. Бажано поливати рослину на піддон. Можна поливати і зверху, але робити це треба дуже акуратно, щоб вода не потрапляла на точку росту і пухнасті листя. Зайву в каструлі воду через двадцять хвилин треба обов’язково зливати, щоб не згнивали коріння. Перезволоження ґрунту фіалки не переносять. Перед поливанням ґрунт має трохи просохнути. Однак, сильно пересушувати рослини теж не слід.

Номер слайду 13

Підживлення. Підгодівля доцільна в час активного росту рослин. Полив добривом ми припиняємо взимку, коли їх зростання сповільнюється. Надзвичайного і бажаного результату дає добриво ”гумат”. Його можна придбати у магазинах за вигідною ціною, використовувати постійно при поливі у фантастично малій кількості. Для більшості рослин готуємо суміш із садової землі, піску і торфу. Корисно робити дренаж землі із спеціального каміння. Також використовуємо готову суміш, що продається в квіткових магазинах.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Щербина Лариса
    Дуже змістовно і цікаво!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 червня 2020
Переглядів
1474
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку