Презентація "КВК знавців інформатики"

Про матеріал

Захід можна провести в рамках тижня інформатики в школі, з метою створення умов для підвищення мотивації до вивчення шкільного предмета інформатика, сприяння формуванню інформаційної культури, логічного мислення, колективної творчої активності; розвиток пам'яті, уважності, швидкості реакції в неординарних ситуаціях пошуку варіантів відповіді.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КВКПідготувала вчитель інформатики НСЗШ № 20 Безсмертна Людмила Григорівна. Приймають участь учні 10-х класів

Номер слайду 2

КВК розпочинається. Питання є серйозні,А є і жартівливі. Тож будьте всі уважні,Бадьорі та кмітливі!Комп’ютер – це буденна річ,І кожен її має. Хорошу доповідь зробить. Тобі допомагає;Можливо, хочеться тобіРозважитися трохи –Багатий і цікавий світ. Відкрити допоможе. Бо кожен з підлітків в наш час. Зазвичай полюбляєДо Інтернету заглянуть –Він відповіді знає.

Номер слайду 3

Завдання на конкурс ерудитів. Я малюю діаграми, Знаю формули й доданки. Підрахую як годиться – Електронна я таблиця.

Номер слайду 4

Завдання на конкурс ерудитів. Нас зібралося багато, Як же всіх порахувати?Об’єднати всіх нас гарних. Може тільки база ……………. (даних)

Номер слайду 5

Завдання на конкурс ерудитів. Промені і сонце-коло. Намалюємо ми скоро. Творчий маю я характер,Бо графічний я …………… (редактор)

Номер слайду 6

Завдання на конкурс ерудитів. Я пишу листи і вірші,Мої тексти найгарніші. Хай підтвердить весь народ,Як усім потрібен ………….. (Word)

Номер слайду 7

Завдання на конкурс ерудитів. Я показую об’єкти,Фото-, відеопроекти. Я не плеєр, не мотор,А звичайний - …………… (монітор)

Номер слайду 8

Завдання на конкурс ерудитів. Якщо є складна робота,Мусить бути лиш охота,Бо зі мною буде толк,Адже я – системний …………. (блок)

Номер слайду 9

Конкурс «П’ятнадцятка»Умови: Перед вами таблиця з буквами. Потрібно побачити, прочитати і записати чим побільше інформатичних термінів. Можна читати у різних напрямках по горизонталі і по вертикалі, але не по діагоналі. {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ИРАМРОБЄКТОРТГОТОЦОЛФМОНІБПОСЛМГІЯІНАТСНЛАПКАОЛЕСПУЛЙАФОРЛАТДАОРОТЯДРЛКМЕНЮЕМТТРКЦІЯИТАРВАМАКПОНГАМКОТАІЛГРЕРСМИННАВУИСКОВСИТАШЯКИРРДРЕРЕТНИКАТАЛКАОИТПРРИДПЛКАВЖІРНАПЛІСОНІЄЙОРУВКМСЕЙКОМАНДАПТАААИМКОВОДТЕРИСЧЗКДВИНАВЕЦЬОКОТІВ

Номер слайду 10

Конкурс художників. Завдання. Створіть в текстовому редакторі малюнок, використовуючи автофігури.

Номер слайду 11

Конкурс капітанів. Назвіть найдавніший обчислювальний прилад. Відгадайте загадку: «Худе, всі ребра видно, а рахувати може» У якій програмі з пакету Microsoft Office можна виконувати обрахунки, створювати діаграми? Назвіть відомі вам растрові графічні редактори. Назвіть найменшу одиницю вимірювання інформації.

Номер слайду 12

Конкурс капітанів. Яка програма призначена для створення електронних презентацій?Що означає форматувати текст?Назвіть відомі вам операційні системи. На що вказує розширення файлу?Якою комбінацією клавіш можна вирізати виділений об’єкт?

Номер слайду 13

Конкурс «Придумай назву»

Номер слайду 14

Конкурс «Придумай назву»

Номер слайду 15

Конкурс «Придумай назву»

Номер слайду 16

Конкурс «Придумай назву»

Номер слайду 17

Конкурс «Придумай назву»

Номер слайду 18

Конкурс «Придумай назву»

Номер слайду 19

Конкурс «Хто швидше»Завдання. «Табличка множення»Створити табличку множення розміром 10*10 в електронних таблицях.

Номер слайду 20

Конкурс «Реклама»Умови: Кожен клас за допомогою жеребкування отримує певну річ. Потрібно за допомогою реклами даної речі (в гумористичній формі) впевнити усіх, що вона є дуже необхідною і не замінимою у використанні комп’ютерної техніки або у вивченні інформатики. Представляти свій предмет можна 1 – 3 учням.

Номер слайду 21

Конкурс вболівальників. Доповнити слова 1 бал за кожну правильну відповідь

pptx
Додано
7 грудня 2018
Переглядів
1524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку