Презентація "Ланки механізму"

Про матеріал
Кожна рухома деталь або група деталей, утворююча одну жорстку рухому систему тіл, носить назву рухомої ланки механізму. Всі нерухомі деталі утворюють одну жорстку нерухому систему тіл, яка називається нерухомою ланкою або стійкою. Механізм можна розглядати як сукупність нерухомих і рухомих ланок. Рухомі ланки входять в з'єднання між собою або з нерухомою ланкою так, що завжди має місце можливість руху однієї ланки щодо іншої.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ланка — деталь або сукупність деталей, що не мають рухливості одна відносно одної у машині або механізмі і рухається як одне ціле. У залежності від характеру руху і призначення ланки мають певні назви:

Номер слайду 2

Кривошипце обертова ланка механізму, що здійснює повний оберт навколо нерухомої осі.

Номер слайду 3

Шатун деталь, яка служить для перетворення зворотно-поступального руху поршня в обертальний (у поршневих двигунах), або навпаки — обертального в зворотно-поступальний. Розташована між поршнем і колінчастим валом або кривошипом у кривошипно-шатунних механізмах.

Номер слайду 4

Балансирважіль у машині, що служить для передачі руху поршня або для рівномірного розподілу ваги. Служить для передачі зворотно-поступального руху.1. Балансир на верстаті-качалці2. Балансирна підвіска в автомобільній та тракторній техніці.12

Номер слайду 5

Повзун ланка механізму, що здійснює вертально-поступальний рух у прямолінійних напрямних або коливний рух у дугових напрямних, пов'язаних з корпусом (стійкою). Повзун (крейцкопф) забезпечує сполучення поршня і шатуна у кривошипно-шатунному механізму.1-кривошип2-шатун3-повзун

Номер слайду 6

Конструктивна схема найпростішого поршневого насоса односторонньої дії

pptx
Додано
12 жовтня 2021
Переглядів
815
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку