Презентація "Легальний наркотик - ворог чи друг?" (пиво)

Про матеріал

У презентації розглянуто такий напій як пиво. Слабоалкогольний, нібито нешкідливий і ледве не корисний «напій». І це незважаючи на те, що за останні роки вміст алкоголю в пиві сягнув в деяких сортах 14% (що відповідає винам за вмістом спирту). матеріал можна користати на годинах спілкування з підлітаками та молоддю

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легальний наркотик – ворог чи друг молоді ?

Номер слайду 2

«Хмільне завжди протягує нам руку, коли ми зазнаємо невдачі, коли ми слабшаємо, коли ми стомлені. Але обіцянки його брехливі: фізична сила, яку воно обіцяє, примарна, душевний підйом оманливий.» Джек Лондон

Номер слайду 3

ПИВО - слабоалкогольний, нібито нешкідливий і ледве не корисний «напій». І це незважаючи на те, що за останні роки вміст алкоголю в пиві сягнув в деяких сортах 14% (що відповідає винам за вмістом спирту) офіційно пиво виключене з

Номер слайду 4

Складові пива Пиво зазвичай виготовляється з води, ячмінного солоду, хмелю, пивних дріжджів. Іноді додатково застосовуються несолоджені матеріали (непророщене рисове, ячмінне, кукурудзяне борошно та крупи, а також інша сировина, яка містить вуглеводи) та інші допоміжні інгредієнти

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Шкідливий вплив пива на серце Найбільш руйнівний і шкідливий наслідок споживання пива — хворе серце або, «пивне серце». Це виражається в розширенні порожнин серця, потовщенні його стінок, некрозах у серцевому м'язі, зменшенні мітохондрій й т. ін. Ці зміни пов'язані з наявністю у пиві кобальту, що застосовується як стабілізатор пивної піни.. Крім того, кобальт викликає запальні процеси в стравоході й шлунку Потрапляючи в організм, вуглекислий газ, швидко переповнює кровоносні судини, що приводить до варикозного розширення вен і розширення границь серця.

Номер слайду 8

Зловживання пивом призводить до варикозного розширення вен і стінок серця (серце «обвисає», стає млявим, а його функції порушуються, виникає синдром «пивного серця»). Часте вживання пива призводить до вироблення у чоловічому організмі речовин, які пригнічують виробництво чоловічих статевих гормонів (зокрема тестостерону). Натомість починають продукуватися жіночі гормони. З часом у чоловіків ширшає таз, розростаються грудні залози.

Номер слайду 9

У жінок, які зловживають пивом, зростає ймовірність розвитку раку грудної залози. Навіть невеликі дози пива впливають на потомство тих, хто п'є. Під впливом алкоголю утворюються неповноцінні статеві клітини, наслідком чого є викидень, народження неповноцінних або мертвих дітей. Діти, які народилися з алкогольним синдромом плода, але без грубих каліцтв, відстають в фізичному і психічному розвитку. Вживання пива матір'ю, яка годує груддю може призвести до епілептичних судом у її дитини.

Номер слайду 10

ПИВО - НАРКОТИК, ЩО ВИКЛИКАЄ АГРЕСІЮ Згідно із сучасними дослідженнями, пиво - це перший легальний наркотик, що прокладає шлях іншим, більш сильним нелегальним наркотичним засобам. Саме вживання пива є першопричиною скалічених життів мілйонів людей. Наркологи стверджують, що алкоголь є найагресивнішим із наркотиків, а пивний алкоголізм характеризується особливою жорстокістю. Цим і пояснюється звершення пивних вакханалій бійками, убивствами і грабіжами.

Номер слайду 11

Ціна здоров’я

Номер слайду 12

Не втішні прогнози Перший рейхсканцлер Німеччини Бісмарк як ніхто інший знав про шкідливі наслідки вживання пива і дав наступне визначення пивному алкоголізму: «Від пива робляться ледачими, дурними і неспроможними ”. На підставі досліджень, проведених шляхом зіставлення тих, хто п’є пиво зі споживачами інших алкогольних виробів було визначено, що діагноз «пальпуюча печінка» найчастіше встановлюється в людей, що систематично вживають саме пиво. Дослідження, проведені в багатьох країнах, свідчать, що хронічний алкоголізм від вживання пива може розвиватися навіть швидше, ніж від міцних алкогольних виробів. Хворі на пивний алкоголізм потрапляють до лікарні у вкрай важкому, запущеному стані, найчастіше з вираженим слабоумством і зниженням особистісної оцінки.

Номер слайду 13

Кримінальна відповідальність ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проекту Закону України «Про заходи обмеження роздрібної торгівлі і споживання пива, вміст етилового спирту в якому більше 0,5 відсотка, і слабоалкогольних напоїв» "Розпивання цих напоїв у заборонених місцях тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до 15 діб. Розпивання цих напоїв у заборонених місцях неповнолітніми тягне за собою штраф від чотирьох до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на батьків таких неповнолітніх та передачу неповнолітнього під нагляд батькам, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання."

Номер слайду 14

Єдиноправильне рішення Раз і назавжди відмовившись від пива, ви уникаєте не тільки ризику стати пивним алкоголіком, але й згубного впливу алкоголю на організм.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Деркач Тетяна Іванівна
    Стане гарним доповненням до виховної години.
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
1275
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку