Презентація "Легка атлетика - КОРОЛЕВА СПОРТУ"

Про матеріал
Презентація "Легка атлетика - КОРОЛЕВА СПОРТУ" можна використовувати для уроків на теми розвиток легкої атлетики, дисциплін та як олімпійського виду спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

z. Легка атлетика -КОРОЛЕВА СПОРТУРОБОТАВЧИТЕЛЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИРОЗДОЛЬНЕНСЬКОГО ЗЗСОБАЛАНОВИЧ П. С.

Номер слайду 2

Легка атлетика  — олімпійський вид спорту, який об'єднує спортивні дисципліни, що включають змагання з бігу, стрибків, метань та спортивної ходьби. Найбільш розповсюдженими видами легкої атлетики є бігові та технічні дисципліни на стадіоні, біг по шосе, крос та спортивна ходьба.

Номер слайду 3

Дисципліни. Біг. Спортивна ходьба. Стрибки. Метання. Легкоатлетичні багатоборства

Номер слайду 4

Розвиток - Легка атлетика належить до найпопулярніших видів спорту, бо не вимагає дорогих умов для занять. Цим зумовлена ​​її висока поширеність, в тому числі і в економічно слаборозвинених країнах Азії, Африки та Латинської Америки. За всю історію чемпіонатів світу з 1983 по 2007 рік медалі на них завойовували спортсмени 83 країн. - Найрозвиненіша легка атлетика, як вид спорту в таких країнах як США, Росія, Німеччина, Велика Британія, Кенія, Ефіопія. - Найбільшу кількість золотих медалей на останньому чемпіонаті світу на відкритих стадіонах (2017 рік) завойовано спортсменами США. Кубок світу 2006 року в жіночій програмі виграли спортсменки Росії.

Номер слайду 5

Організації Головним органом управління справами легкої атлетики є Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій IAAF, заснована в 1912 році після стокгольмської Олімпіади. IAAF встановлює правила проведення змагань і наглядає за їх дотриманням, офіційно засвідчує світові рекорди та забезпечує організацію міжнародних змагань. IAAF налічує 212 національних федерації, тобто включає в себе усі країни світу і навіть деякі території, які ще не отримали офіційної незалежності. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій має шість континентальних підрозділів. Європейська асоціація легкої атлетики заснована в 1970 році. В Україні розвитком легкої атлетики займається Федерація легкої атлетики України.

Номер слайду 6

Найбільші регіональні організації:Європейська легкоатлетична асоціація — Європейська асоціація легкої атлетики під егідою якої проводяться Чемпіонати Європи (відкритий і закритий). Легкоатлетична асоціація Північної і Центральної Америки та країн Карибського басейну. USA Track and Field — Асоціація легкої атлетики США. Всеросійська федерація легкої атлетики. Головні старти, що проводяться під егідою IAAF, — змагання з легкої атлетики в програмі Олімпійських ігор, а також чемпіонати світу на відкритих стадіонах і в закритих приміщеннях.

Номер слайду 7

Основні змагання. Міжнародні змагання з легкої атлетики організовані за чотирирічними циклами. Головні турніри – Олімпійські ігри та чемпіонати світу з легкої атлетики, що відбуваються що чотири роки. У цих великих змаганнях можуть брати участь у кожному з видів тільки по три спортсмени від країни.

Номер слайду 8

Існує ще дуже багато різноманітних змагань з Л/А: Літні Олімпійські ігри Чемпіонат світу на відкритих стадіонах Чемпіонат світу в приміщенні Чемпіонат Європи на відкритих стадіонах Чемпіонат Європи в приміщенні Кубок світу на відкритих стадіонах (командні змагання) Гран-Прі - Золота ліга Діамантова ліга

Номер слайду 9

Спортсмени Найбільшу кількість золотих медалей в історії Олімпійських ігор виграли Карл Льюїс(США) та Пааво Нурмі (Фінляндія) 9 золотих медалей

Номер слайду 10

Легка атлетика України Легка атлетика України має тривалу і славну історію. Такі легендарні атлети, як Сергій Бубка, Інеса Кравець, Володимир Голубничий, Валерій Борзов, не тільки добре відомі і популярні, але і є кумирами для наслідування у всьому світі. Сучасній українській легкій атлетиці є ким пишатися: Наталія Добринськая, Олександр П’ятниця, Ольга Саладуха. Всі ці легкоатлети, тільки за останні чотири роки, неодноразово піднімалися на вищі ступені п'єдесталів Олімпійських Ігор, Чемпіонатів Світу і Європи, етапів «Золотої Ліги» і Гран-прі.

Номер слайду 11

Популярність легкої атлетики в Україні Згідно з результатами офіційної статистики за 2011 рік в спортивних школах і секціях легкої атлетики України регулярно займалося 82 000 хлопців і дівчат у віці від 10-18 років. У наший країні щорічно в масових марафонах, пробігах, кросах і естафетах бере участь близько 350 тис. любителів легкої атлетики і здорового способу життя. Щорічний календар легкоатлетичних змагань України включає більше 530 змагань.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
2258
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку