Презентація " Лепбук - процес та результат дослідницькоі та проєктної діяльності дітей та дорослих"

Про матеріал
Лепбук (з анг. lap – коліно, book – книга) – це саморобна інтерактивна папка чи зошит, в які збираються і яскраво оформлюються різноманітні пізнавальні матеріали з певної теми вивчення. Лепбук обов'язково має різні за розміром кишеньки, вставки, рухливі деталі, віконця, міні-книжечки тощо з цікавою інформацію щодо предмету вивчення. Навіщо потрібен Lapbook? Використання лепбуків у навчальному процесі особливо актуальне в умовах впровадження Нової української школи. Такий метод дозволяє здійснювати навчання у ігровій формі і має наступні переваги: 1. Учень має можливість по своєму бажанню організувати інформацію з теми, що вивчається і краще зрозуміти і запам'ятати матеріал. Це особливо допомагає у навчанні дітям-візуалам. 2. При необхідності можна повторити вивчене у будь-який зручний час. Просто відкрити лепбук і переглянути зроблену своїми ж руками книжку. 3. Такий спосіб навчання дозволяє напрацьовувати навичку самостійного збору, відокремлення та систематизації інформації. Таке вміння особливо важливе для людей сучасного інформаційного суспільства. 4. Якщо лепбук виконується сумісно у групі, такий метод навчання сприяє розвитку комунікаційних навичок, командної взаємодії тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ЛЕПБУК” - процес та результат дослідницької та проектної діяльності дітей та дорослих

Номер слайду 2

Що таке лепбук (lap book)Лепбук (з анг. lap – коліно, book – книга) – це саморобна інтерактивна папка чи зошит, в які збираються і яскраво оформлюються різноманітні пізнавальні матеріали з певної теми вивчення. Лепбук обов'язково має різні за розміром кишеньки, вставки, рухливі деталі, віконця, міні-книжечки тощо з цікавою інформацію щодо предмету вивчення.

Номер слайду 3

Мета створення. Організація інформації з теми. Повторення вивченеого. Самостійний збір, відокремлення та систематизація інформаціїЯкщо лепбук виконується сумісно у групі, такий метод навчання сприяє розвитку комунікаційних навичок, командної взаємодії

Номер слайду 4

Що необхідно? аркуші картону для заготовки основи;папір (білий, кольоровий, для квілінгу, розмальовки тощо);олівці, кольорові ручки, маркери для підписів та розфарбовування;ножиці (звичайні та фігурні);клей ПВА, скотч, степлер;декоративні елементи (наліпки, світлини, малюнки, блискітки тощо).

Номер слайду 5

Етапи створення 4 Вибір теми1235 Складання плану. Створення макету. Підготовка складових. Поєднання основи та складових

Номер слайду 6

Види лепбуків. НавчальніІгровіВітальніСвятковіАвтобіографічні

Номер слайду 7

Наша творчість

Номер слайду 8

Зробимо лепбук разом!

Номер слайду 9

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
24 жовтня 2020
Переглядів
824
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку