Презентація до виступу “Лепбук - процес і результат дослідницької та проектної діяльності учнів”

Про матеріал
Це цікаво, весело і корисно. Лепбуки допомагають швидко і ефективно шукати та засвоювати нову інформацію і закріплювати вивчене в цікаво-ігровій формі. Діти вчаться встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, використовувати збережені дані. Інформація в лепбуці подається систематизовано та організовано, тому процес навчання стає послідовним і цікавим. Учні конструюють власне цілісне бачення певної теми, тобто під час створення лепбуку діти вчаться бачити поняття у системі. Ці тематичні посібники мають яскраве оформлення, чітку структуру і в ідеалі розробляються спеціально під конкретну дитину з її рівнем знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Технологія ЛЕПБУК (lap book) - інноваційний та сучасний засіб розвитку дітей”Автори: вчитель української мови та літератури Семенкевіч Г.І.,вчитель початкових класів Яновська Л. Л.

Номер слайду 2

“ЛЕПБУК” - процес та результат дослідницької та проектної діяльності дорослих та дітей“Учитель не той, хто вчить, а той, у кого вчаться”В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Що таке ЛЕПБУК?"Лепбук" (lapbook) - в дослівному перекладі з англійської означає "наколінна книга" (lap - коліна, book - книга). Лепбук - зручне і інформаційно-насичений посібник для розширення, закріплення уявлень і понять. Лепбук - це не тільки відмінний спосіб виконати самостійну дослідницьку роботу, але він може бути ще і формою представлення підсумків проекту. Лепбук - це така саморобна книжка - розкладачка або тематична папка з різними кишенями і рухливими деталями. ppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 4

З чого складається лепбук?Iетап: знайомство. Лепбук - це папка формату А3, А4, в яку вклеюються кишеньки, книжки-розкладачки, віконця і інші деталі з наочною інформацією по темі Лепбука: від цікавих ігор до лексики і великої кількості цікаво поданої інформації. 

Номер слайду 5

II етап: Макет.

Номер слайду 6

III етап: Оформлення.кишенькиконвертикнижкиблокнотиобертові колалист, складений кілька разів

Номер слайду 7

Різноманітність лепбуків

Номер слайду 8

I етап: Вибір теми Один з важливих моментів у створенні папки lapbook є визначення тематики. Вона може бути абсолютно будь-який, в залежності від того, чого ви хочете навчити дитину. Дітям шкільного віку роблять тематичну папку, що допомагає наочно засвоїти, закріпити теми конкретних предметів. Дидактичний матеріал, що міститься в них, зобов’язаний включати повноцінну інформацію, бути максимально корисним у вивченні уроку. Тема для папки може бути абсолютно будь-якою, як і її складність.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

II етап: План. Лепбук - це не просто книжка з картинками. Це й навчальний посібник. Тому треба продумати, що він повинен включати в себе, щоб повністю розкрити тему. А для цього потрібен план того, про що ви хочете в цій папці розповісти.

Номер слайду 11

Слогани для вчителів, захоплених створенням ЛЕПБУКіВВсім, хто займається саморозвитком. Всім, хто хоче підвищити ефективність навчання. Всім, хто хоче показати дітям, що вчитися- це весело та цікаво!Всім, хто любить структурувати інформацію, щоб краще її запам'ятати!ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 12

ЗРОБИМОлепбук разом !

Номер слайду 13

«Година роботи навчить більшого, ніж день пояснень, бо, якщо я займаю дитину в майстерні, його руки працюють на користь його розуму » Жан-Жак Руссо «Ще не всі колеса винайдені: світ дуже дивний, щоб сидіти склавши руки ». Річард Бренсон.ppt_xppt_x

Номер слайду 14

Побажання. Ми бажаємо ВАМ палаючих натхненних очей. Щоб в них блищав інтерес до життя, до роботи, до творчості. Нехай муза, що надихає на створення шедеврів, ніколи Вас не покине. А кожне Ваше творче починання супроводжується успіхом і визнанням.

Номер слайду 15

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ іТВОРЧИХ УСПІХІВ!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
24 жовтня 2020
Переглядів
513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку