Презентація "Лепбук, як засіб навчання"

Про матеріал
Матеріали для уроків Я у світі 1 клас. Створення лепбуків: "Правила поводження за столом", "День родини", "Мій день".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лепбук, як засіб навчання.(1 клас)

Номер слайду 2

Власюк О. М., «Лепбук, як засіб навчання» – Ізяслав, 2020р. Автор: Власюк О. М., вчитель початкових Ізяславського НВК «ЗОШ І ступеня – дитячі ясла-садок №3»Рецензенти: Денисевич Г. В. – методист початкових класів методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністраціїШумовська Л.І.- директор Ізяславського НВК «ЗОШ І ступеня – дитячі ясла-садок №3»Рекомендовано рішенням ради райметодкабінету відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміістрації (протокол №___від_____р.)

Номер слайду 3

План. Вступ. Створюємо лепбуки : 1 клас 2.1.«Мій день»2.2. « Правила поведінки за столом»2.3. «День родини»

Номер слайду 4

Лепбук - це цікава папка-книжка для дітей, яка складається, закривається, скручується та присвячена якій-небудь певній темі. Слово «лепбук» - утворене з двох слів lep-коліна та book -книга, отже це книга, яку кладуть на коліна. Вона більше нагадує папку, адже замість сторінок у ній кишеньки, складанки, міні-книжечки із сюрпризами тощо. Отже, лепбук – це тематична папка. Тематична, тому що присвячена відповідній темі, а папка, тому що має вигляд теки. Цю папку можна завжди наповнювати чимось новим та цікавим.

Номер слайду 5

Створення лепбуку - це процес пошуку, опрацювання та збереження суттєвої та цікавої інформації в незвичній формі. Лепбук дозволяє узагальнити та систематизувати знання з певної теми, сприяє формуванню цілісної картини світу. Лепбук використовують для:повторення та закріплення навчального матеріалу;організації учнівських презентацій (у парах, групах);формувального оцінювання в якості портфоліо;навчання учнів молодших класів.

Номер слайду 6

Різновиди тематичних папок. В залежності від призначення: В залежності від форми:· навчальні;· ігрові;· вітальні, святкові;· автобіографічні (папка-звіт про якусь важливу подію в житті дитини: подорож, похід в цирк, тощо)· стандартна книжка з двома розворотами;· папка з 3-5 розворотами;· книжка-гармошка;· фігурна папка.

Номер слайду 7

Робота над створенням лепбука базується на таких принципах: Діяльності – стимулювання дітей до активного пошуку нових знань в спільній діяльності з дорослим, в грі і в самостійній діяльності. Варіативності – надання дитині можливості для оптимального самовираження через здійснення права вибору, самостійного виходу з проблемної ситуації. Креативності – створення ситуацій, в яких дитина може реалізувати свій творчий потенціал через спільну й індивідуальну творчу діяльність.

Номер слайду 8

Основні функції лепбука1. Лепбук – активізує у дітей інтерес до пізнавальної діяльності.2. Надає можливість кожній дитині проявити себе!3. Допомагає краще зрозуміти, запам'ятати інформацію.4. Дозволяє зберегти і систематизувати зібраний матеріал.5. Це просто цікаве і творче завдання.

Номер слайду 9

З чого почати

Номер слайду 10

Організація роботи для виготовлення лепбуку:1 етап. Виготовляємо форми та розміщуємо інформацію.- Розглядаємо і виготовляємо міні-книжечки, які стануть частиною лепбуку;- Розглядаємо і виготовляємо чарівні кишеньки, розміщуємо в них картки;- Створюємо об`ємні аплікації з паперу.

Номер слайду 11

2 етап. Створюємо лепбук за інструкцією вчителя: Розміщуємо назву теми і малюнок;Формуємо кластери;Розподіляємо підібрану інформацію по площині лепбука;Добираємо різні форми для представлення підібраної інформації;Створюємо та розміщуємо інформаційні блоки. 3 етап. Створюємо лепбук самостійно (індивідуально, в парах, групах).

Номер слайду 12

Створюємо лепбук. Мій день. Правила поведінки за столом. День родини1 клас

Номер слайду 13

pptx
Додано
9 березня 2020
Переглядів
2311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку