Презентація " Леся Українка "

Про матеріал
Для проведення виховних заходів в бібліотеках закладів освіти . Презентація присвячена біографії та творчості Лесі Українки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лариса Петрівна Косач-Квітка (25 лютого 1871 р. – 1 серпня 1913 р.) Так, я буду крізь сльози сміятись!  Серед лиха співати пісні,  Без надії таки сподіватись, Буду жити! Геть думи сумні!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Петро Антонович Косач, юрист за освітою Ольга Петрівна Косач (Олена Пчілка), письменниця, громадський діяч, вихователь своїх дітей В родині було 6 дітей

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Перший вірш Леся написала вночі, коли всі спали, і присвятила його улюбленій тітці Олені, яку було заслано до Сибіру. Назвала його “Надія”

Номер слайду 7

Конвалія Росла  в  гаю  конвалія   Під  дубом  високим,   Захищалась  від  негоди   Під  віттям  широким.  

Номер слайду 8

У 12 років Лесі прооперували руку. Це позбавило її можливості грати на фортепіано. Вона пише вірш “До мого фортепіано” Мій  давній  друже!  Мушу  я  з  тобою   Розстатися  надовго…  Жаль  мені!   З  тобою  звикла  я  ділитися  журбою,   Вповідувать  думки  веселі  і  сумні.  

Номер слайду 9

Як дитиною, бувало, Упаду, собі на лихо, То хоч в серце біль доходив, Я собі вставала тихо.   «Що, болить?» — мене питали Але я не признавалась — Я була малою горда,— Щоб не плакать, я сміялась.

Номер слайду 10

Через хворобу вона більше ніколи не могла взимку бути в Україні. Змушена була виїжджати до Єгипту, Італії, Грузії. Тому весна для Лесі була поверненням до життя, поверненням на Батьківщину.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Не стерлась райдужна сторінка, Не вмерла пісня лісова. Безсмертна Леся Українка Була і є, повік жива.

ppt
Додав(-ла)
Залепа Леся
Додано
1 квітня 2021
Переглядів
482
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку