Презентація "Ліки з городини"

Про матеріал
Діти дуже часто не люблять вживати в їжу овочі. В презентації овочі показані з іншої сторони. Показани майстер класи з виготовляння ліків з овочів власноруч.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Автор: учениця 4 класу НВК с,Рівне. Кащій Марія Ліки згородини

Номер слайду 2

Мета і завдання дослідницької роботи: Як можна зміцнити свій організм? Як лікувалися від нежиті, застуди,ангіни у давнину? Спробувати власноруч приготувати ліки з того що росте на городі та навчити цього своїх товаришів.

Номер слайду 3

Об'єкт дослідження: Здоров'я людини. База дослідження: Моя родина та учні 3 класу НВК с. Рівне. 

Номер слайду 4

Гіпотеза дослідження Можу припустити, що найкращі лікарі – ростуть у нас на городі. 

Номер слайду 5

Методи дослідження Аналіз наукової літератури  Спостереження Анкетування Інтерв'ю  Дослідницька діяльність. Порівняння отриманих результатів 

Номер слайду 6

Моя мама та бабуся заготовили на зиму багато овочів: цибулі, картоплі, буряків, моркви та багато іншого

Номер слайду 7

картопля. Найбільш поширеним народним засобом для лікування нежиті є інгаляція. Бульби картоплі містять майже всі необхідні людині для щоденного раціону вітаміни, вуглеводи і мінеральні солі,. Картопля ще й «великий лікар», її застосовують при багатьох хворобах і як косметичний засіб.

Номер слайду 8

капуста Капуста єдиний овоч у якому впродовж 7-8 місяців не зменшується кількість вітаміну С (як у цитрусових). У капустяному розсолі його стільки ж скільки у свіжому овочі

Номер слайду 9

редька. Редьку використовують для холодних інгаляцій. Коренеплід редьки натерти і помістити в банку, щільно закривши її. Через півгодини почати лікування, для цього: зробити 5-6 вдихів над посудиною з деякою затримкою на вдиху. сироп від кашлю. Редька просто незамінний овоч для зміцнення здоров'я.

Номер слайду 10

При простудних захворюваннях можна приймати сік з медом: вирізати заглиблення в редьці, наповнити медом і накрити зверху шматочком редьки, настояти 4 години в теплому місці, отриманий сік злити. Приймати по 1 ст. ложці, дітям - по 1 ч. ложці 3 рази на день. Сік чорної редьки з медом - гарний відхаркувальний засіб

Номер слайду 11

Морква У неї багато каротину, вітамінів А,В,С. Сік моркви з медом (1: 1) або моркву, протерту і зварену з молоком, застосовують при простудних захворюваннях. Соком полощуть рот і горло при стоматиті і ангіні, маленьким дітям змазують слизову рота при молочниці.

Номер слайду 12

буряк. Буряк джерело вітаміну C, міді та фосфору. Буряк усуває токсини в організмі. Листя буряка містять багато вітаміну А, а коріння вітамін C. При ангіні полоскати горло 5-6 разів на день соком буряка. При нежиті закапувати в ніс. А при нежиті з густими виділеннями промивати ніс вареним буряковим соком.

Номер слайду 13

сторінка з відвідування за минулий 2013-2014 навчальний рік №ПІБ учнялистопадгруденьсіченьлютий. Всього пропущено1 Беженар Анастасія302382Іскімжи Олександр130373Іскімжи Микола3424134 Кащі Марія030255 Мітрієва Килина000006 Мотиль Роман520187 Тутов В’ячеслав 002138 Тутов Руслан00235 Разом ми пропустили 48 днів.

Номер слайду 14

Профілактика не вимагає великих зусиль, та спеціальних засобів. Все у нас під рукою.

Номер слайду 15

“прикраса” з часнику. Любу хворобу краще запобігти ніж лікувати, а для цього більше уваги приділити профілактиці

Номер слайду 16

сторінка з відвідування за 2014-2015 навчальний рік №ПІБ учнялистопадгруденьсіченьлютий. Всього пропущено1 Беженар Анастасія202042Іскімжи Олександр030143Іскімжи Микола130264 Кащі Марія000225 Мітрієва Килина000006 Тутов В’ячеслав 002027 Тутов Руслан00303 Разом ми пропустили 21 день.

Номер слайду 17

Пийте соки, будьмо здорові!

Номер слайду 18

Висновок Моя гіпотеза підтвердилася – овочі є дуже добрими лікарями. Ми частина природи і вона подбала про наше здоров’я давши нам для щоденного вживання чудові овочі, в яких дуже багато корисних для нашого організму вітамінів та мінералів.

Номер слайду 19

Рада всім: Любу хворобу краще запобігти ніж лікувати тому особливу увагу приділяйте профілактиці захворювань.

Номер слайду 20

Щиро дякую за увагу!

pptx
Додано
18 лютого 2021
Переглядів
473
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку