Презентація "Ліна Костенко. Життя і творчість"

Про матеріал
Презентація до уроку "Життя і творчий шлях Ліни Костенко". Охоплює основні етапи життя та творчості поетеси. У даному матеріалі присутня анімація, тому всі особливості презентації доступні тільки після скачування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ліна Костенко. Життя і творчість

Номер слайду 2

Батьківщина Ліни Костенко – місто Ржищів на березі Дніпра

Номер слайду 3

Мій перший вірш написаний в окопі…

Номер слайду 4

Навчання Навчалась Ліна спочатку в Київському педагогічному інституті, згодом залишила його і 1951 року вступила до Московського літературного інституту, який закінчила з відзнакою

Номер слайду 5

Початок творчості На початку 50-х років поетеса дебютувала з ліричними віршами в періодичній пресі. Першу книгу – “Проміння землі” запропонувала читачеві в 1957 році

Номер слайду 6

Шістдесятники прагнули „своїм життям до себе дорівнятись”Уже одним фактом свого існування вона перекреслює всю тріскучу і плаксиву писанину деяких ліриків… Вона красива в своєму смутку і сліпучо-осяйна в своїй радості. Василь Симоненко

Номер слайду 7

Шістнадцятирічна перерва Політичні заморозки, які настали в середині 60-х років, спричинилися до того, що поетеса далі видавати свої книжки не могла. Чергова книжка "Сонячний інтеграл" (1963) була порізана внаслідок втручання цензури.

Номер слайду 8

Роман у віршах “Маруся Чурай” «Минуло небагато часу від виходу книги, а вона вже стала раритетом, предметом схвильованих виступів майстрів слова, про неї одразу ж з'явилися відгуки у пресі. Так розпочала свій шлях «Маруся Чурай» Ліни Костенко». Літературознавець Павло Охріменко.

Номер слайду 9

Основні поетичні збірки Ліни Костенко“Проміння землі”, 1957;“Вітрила”, 1958;“Мандрівки серця”, 1961;“Над берегами вічної ріки”, 1977;“Неповторність”, 1980;“Сад нетанучих скульптур”, 1987;“Вибране”, 1989.

Номер слайду 10

Чорнобильські дзвони Поетеса неодноразово побувала в Чорнобильській зоні, змалювала трагічну долю “аборигенів атомних резервацій” у публіцистичних творах, документальному фільмі “Чорнобиль. Тризна”, повісті “Зона відчуження”

Номер слайду 11

Віддай людині крихітку себе – За це душа наповнюється світлом. Ліна Костенко

pptx
Додано
12 травня 2020
Переглядів
1276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку