Презентація "Лист до рідної людини. Оформлення конверта"

Про матеріал
Повторення стилів мовлення. Ознайомлення учнів з інструкцією по оформленню листа. Оформлення конверта.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток мовлення. Лист. Адреса * Ознайомитися з видами листів та основними правилами листування, структурою листа, його мовним оформленням, вимогами до написання адреси на поштовому конверті; * з’ясувати значення слів адреса і адрес, адресат і адресант; * формувати уміння аналізувати тексти запропонованих листів та писати власні, підписувати конверт відповідно до вимог; розвивати увагу, пам’ять, логічне мислення та зв’язне мовлення, творчі здібності учнів; виховувати мовленнєву культуру та інтерес до наслідків власної праці.

Номер слайду 2

Пишіть листи і надсилайте вчасно, Коли їх ждуть далекі адресати, Коли є час, коли немає часу І коли, навіть, ні про що писати. Ліна Костенко

Номер слайду 3

Словникова робота Стилістика-розділ науки про мову, що вивчає стилі мовлення

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ОФІЦІЙНО-ДІЛОВИЙ СТИЛЬ Заява Протокол Автобіографія Оголошення Доручення Характеристика

Номер слайду 6

Лист – це писаний текст, метою якого є повідомлення про щось адресата. ЛИСТИ ОФІЦІЙНІ ОСОБИСТІ ВІТАЛЬНІ (службові) (приватні) (як, службові так і приватні)

Номер слайду 7

Запам’ятайте: Адресат – той, хто отримує лист, телеграму. Лист не знайшов адресата. Адресант – той, хто адресує, надсилає лист. Адресант повинен чітко підписуватися. Адрес – письмове ювілейне вітання особі чи установі. Ювілярові вручили вітальний адрес. Адреса – місце проживання особи або розташування установи, напис на конверті, телеграмі. Правильно пишіть адресу.

Номер слайду 8

Правила листування 1. Вчасно відповідати на листи. 2. Писати на якісному папері. 3. Дбати про почерк, охайність в оформленні листа. 4. Уживати звертання. Звертаючись до старших на Ви, писати це слово з великої букви. 5. Дотримуватися композиції листа (початок, основна частина, кінцівка) 6. Слідкувати за мовленнєвим оформленням і грамотністю. Пам’ятайте: по тому, як ви пишете (говорите), судять про ваш рівень розвитку освіти, виховання. 7. У кінці листа потрібно ставити розбірливий підпис, дату. 8. Після закінчення листа, якщо ви щось забули написати, користуйтеся постскриптумом (Р.S)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Будь культурним і ввічливим

Номер слайду 11

Домашнє завдання Написати листа бабусі ( дідусю, сестрі, братові) . Оформити конверт

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Светлана Билык
    Дякую за гарну роботу! Так тримайте!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
7593
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку