Презентація "Листівка"

Про матеріал
В презентації розкриті такі питання: класифікацію листівок, підбір матеріалів для створення листівки; покроково розписані етапи роботи; інструкції з техніки безпеки на уроках трудового навчання при роботі з ножицями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас на тему:”Виготовлення виробу : «Листівка». Практична робота”  Вчитель: Залецька Людмила

Номер слайду 2

Тема: «Кардмейкінг – мистецтво створення листівок». Практична робота ”

Номер слайду 3

Тема: «Кардмейкінг – мистецтво створення листівок». Практична робота ”

Номер слайду 4

Виготовлення листівок, або кардмейкінг card – карта, листівка make – робити, виготовляти

Номер слайду 5

Історія листівки

Номер слайду 6

Скрапбукінг – це техніка яка використовується у виготовленні та оформленні фотоальбомів чи окремих фотографій. Сьогодні до скрапбукінгу відносять і виготовлення привітальних листівок,конвертів, записників.

Номер слайду 7

Декупаж (від фр. decouper вирізати з паперу) — декоративна техніка на тканині, склі, дереві (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Номер слайду 8

Поп ап (Pop up) – техніка виготовлення об'ємних листівок. Для цього існують спеціальні готові схеми, використовуючи які можна створити неповторні об'ємні листівки.

Номер слайду 9

Вишивка – для виготовлення листівок використовуються вишиті мотиви, підійдуть будь-які техніки вишивки – хрестиком, гладдю, бісером, стрічками. Мотив вставляється в заготовку і ваша листівка готова.

Номер слайду 10

Квіллінг – це виготовлення декоративних композицій шляхом скручування паперових смужок в спіраль з якої формується елемент композиції потрібної форми.

Номер слайду 11

Орігамі – ця техніка також часто використовується при виготовленні листівок, наприклад у вигляді складеного з аркуша паперу сорочки, плаття, банта, ялинки тощо.

Номер слайду 12

Види листівок за призначенням. Поштові листівки. Вітальні листівки. Сувенірні листівки. Корпоративні (ділові)Рекламні листівки. Листівка-запрошення

Номер слайду 13

Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги при роботіНа робочому місці має бути порядок і нічого зайвого. Волосся прибрати так, щоб не заважало працювати. Під час виконання роботи сидіти рівно не напружуючись, злегка нахилитися над роботою. Відстань від очей до роботи 25-35 см. Ножиці кладуть, зімкнувши леза, гострими кінцями від працюючого. Передавати ножиці, тримаючи за зімкнуті леза.

Номер слайду 14

Матеріали та інструменти. Картон. Кольоровий папір. Смужки квілінгу. Серветка. Стрічка. Двосторонній скотч. Клей ПВА НожиціОлівець. Лінійка

Номер слайду 15

Виготовлення сукні12345678

Номер слайду 16

Зі смужок квілінгу виготовити деталі квітів 15 деталей у формі “Крапля”3 деталі у формі рулончика

Номер слайду 17

Приклеїти деталі до основи з картону

Номер слайду 18

Оздобити. Листівка готова.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
592
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку