Презентація «Правила поведінки за столом»

Про матеріал
Додаток уроку за темою: "Культура споживання їжі. Етикет за столом", 5 клас. Презентація «Правила поведінки за столом»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила поведінки за столом

Номер слайду 2

Сідаючи за стіл, намагайтесь не шуміти і не турбувати сусідів. Сидіти слід прямо, але не напружено, злегка спираючись на синку стільця.

Номер слайду 3

Не слід гратися скатертиною, виделкою, ножем, тощо.

Номер слайду 4

Виделку тримають лівою рукою, ніж, ложку – правою, не перекладаючи з однієї руки в іншу. Лікті не повинні лежати на столі, тільки зап’ястя.

Номер слайду 5

Запивати їжу слід попередньо її проковтнувши. Перед тим бажано промокнути губи паперовою серветкою, щоб не залишати жирних плям на склянці.

Номер слайду 6

Бутерброди не розрізають, а їдять, відкушуючи від цілого шматка. Не слід вставати і тягнутися через стіл за блюдом, краще попросити, щоб вам його передали.

Номер слайду 7

Птицю (курку, індика, гуску) їдять, користуючись ножем і виделкою. Рибу – за допомогою спеціальних приборів (ножа і виделки для риби) або виделкою.

Номер слайду 8

Не слід мочати хліб у соус і вимазувати хлібом залишки їжі з тарілки.

Номер слайду 9

Десерт, торти та тістечка, їдять десертними або чайними ложками.

Номер слайду 10

Майже всі фрукти їдять за допомогою ножа і виделки, кавун і диню також.

Номер слайду 11

Категорично заборонено:плямкати, накладати великі порції на тарілку, настромлювати великі шматки на виделку, утримувати на своїй тарілці безлад, говорити з повним ротом, їсти занадто швидко.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
7051
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку