Презентація "Література і культура. Роди літератури"

Про матеріал
Матеріал призначений допомогти вчителю та учням у вивченні теми із зарубіжної літератури "Література і культура". Презентація розвиває культурний, творчий і пошуковий інтерес школярів; спонукає з'ясовувати відмінні ознаки творів, що відносяться до різних родів та жанрів літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Література і культура. Роди літератури Підготувала: вчитель зарубіжної літератури. Княгининівського ліцею №34 Третяк л.о.

Номер слайду 2

Література – це...

Номер слайду 3

КУЛЬТУРАСлово «культура» походить від «культивувати» («обробляти»). Давньоримський оратор Цицерон увів поняття «оброблення душі». Він бачив у культурі спосіб подолання різних проявів варварства та інструмент для перетворення людини в повноцінного громадянина. КУЛЬТУ́РА – прояв життя людини, що виражається у моделях поведінки, засобах і продуктах діяльності, зокрема ідеях, ідеалах, нормах та цінностях. 

Номер слайду 4

РОДИ ЛІТЕРАТУРИ

Номер слайду 5

Домашнє завдання:1. Записати у робочі зошити визначення родів літератури (слайд №4 з презентації «Література і культура»).2. Пригадати і записати приклади художніх творів (які вивчали раніше) кожного жанру літератури (для підказки скористайтеся слайдом №4 презентації). Опрацювати матеріал підручника на сторінках 6-8.

Номер слайду 6

Дякую за увагу! Бажаю успіхів у навчанні!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ворона Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
1424
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку