Презентація "Львівська Ратуша"

Про матеріал

Цікаві факти з історії годинника на Львівській Ратуші. Найперші відомості про нього датують 1404 роком.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Львівська Ратуша

Номер слайду 2

Годинникар Василь Війтович піднімається на львівську Ратушу раз на два дні. Механізм годинника розміщений на висоті 75 метрів. Щоразу майстер долає 255 сходинок від четвертого поверху Ратуші до кабіни, де є годинник. А загалом до оглядового майданчика на вершечку ратуші, під самими дзвонами, – 364 сходинки.

Номер слайду 3

МЕХАНІЗМ ГОДИННИКА

Номер слайду 4

Механізм годинника дуже давній, а годинник Львівської Ратуші старший за всесвітньо відомий годинник на вежі Біґ Бен. Годинник на вежі Біґ Бен запустили в травні 1859 року. Найперші відомості про годинник на Ратуші датуються 1404 роком.

Номер слайду 5

ВЕЖІ ДЛЯ ПОРІВНЯННЯ Львівська Ратуша. Біґ Бен у Лондоні

Номер слайду 6

Цікавими є й дзвони годинника. Менший відлито в майстерні Яна Бельмана у Львові 1835 року. Саме за його голосом львів’яни рівно о 23 годині повинні були гасити світло. Більший годинниковий дзвін відлив 1849 року віденський майстер Гільцер. На ньому латиною написано: «Люди добрі, не проспіть Царство Боже». Дзвін важить 700 кілограмів

Номер слайду 7

Дзвони на Львівській Ратуші

Номер слайду 8

Важить годинник на Ратуші 2 тонни 500 кг, діаметр циферблата – 2 м 70 см, довжина великої стрілки близько 2 м 15 см (вага 15 кілограмів), довжина малої стрілки – 1 м 70 см.

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку