Презентація "Людина — частина суспільства"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Людина — частина суспільства" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина — частина суспільства

Номер слайду 2

Яких правил взаємодії та співпраці потрібно дотримуватися, щоб спільна діяльність була успішною?У яких випадках вам доводиться займатися спільною діяльністю? Розумова розминка

Номер слайду 3

За якими ознаками людина відрізняється від інших організмів?Доведіть, що людина є частиною природи. Людина — частина живої природи. Як усі організми, вона дихає, живиться, росте, розвивається, розмножується. Людина, на відміну від інших організмів, здатна розмовляти, мислити та працювати.

Номер слайду 4

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, що людина є частиною суспільства. Ви також довідаєтеся, що таке суспільство та які є спільноти людей, навчитеся визначати, до яких спільнот ви належите та ким ви є в ній.

Номер слайду 5

Тема сьогоднішнього уроку: Людина — частина суспільства

Номер слайду 6

Спільнота всіх людей, які живуть на Землі, — це людство. У межах людства виділяють окремі суспільства, до яких належите і ви. Людина живе серед природи та в оточенні людей. Людина є одночасно частиною природи та суспільства. Суспільство — це спільнота людей. У суспільстві людина народжується, виховується, росте і розвивається, навчається. Тільки серед людей вона навчиться розмовляти, мислити, працювати.

Номер слайду 7

Розгляньте схему. На які суспільства поділяють людство?

Номер слайду 8

У межах людства виділяють народи: українці, англійці, німці, білоруси, бразилійці, японці та багато інших. Найбільшими за чисельністю народами на Землі є китайці, індійці та американці. Народи мають свою мову, неповторну культуру, звичаї, свята, національний одяг, житло, танці, страви. Кожна людина, до якого народу вона не належала б, живе в державі та є її громадянином / громадянкою. До якого народу ви належите?

Номер слайду 9

Громадянами якої держави ви є? Ви є громадянами держави Україна. Найчисельнішим народом в Україні є українці. В Україні живуть також представники інших народів.

Номер слайду 10

Які звичаї, свята, одяг, танці та страви є традиційними в українського народу? Найвідомішою окрасою кожного українця є вишиванка

Номер слайду 11

Стародавнє українське вбрання

Номер слайду 12

Український народний танок

Номер слайду 13

Традиційна українська їжа

Номер слайду 14

Українські свята

Номер слайду 15

Держави відрізняються розташуванням, кількістю населення та розмірами території. Найбільшими за розмірами території країнами світу є Росія, Канада, Китай, Сполучені Штати Америки. Кожна держава займає певну територію, має свою столицю, державні кордони, символи, мову, культуру.

Номер слайду 16

Розгляньте ілюстрації із зображенням державної символіки та культури Китаю.

Номер слайду 17

У межах держави люди живуть сім’ями. Сім’я — спільнота, яка об’єднує рідних людей, які живуть разом, ведуть спільне господарство та турбуються одні про одних. Сім’ї відрізняються кількістю членів. Люди усіх спільнот на Землі мають жити в мирі, добрі й злагоді між собою. Усі люди заслуговують наповагу, розуміння та доброзичливе ставлення.

Номер слайду 18

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 50

Номер слайду 19

Доповни схему. Людина є частиною:природисуспільства

Номер слайду 20

Допиши речення. В українців є свої: Народні символи: Національний одяг: Національні страви: Національні танці: Національні традиції та звичаї: Видатні історичні постаті:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 травня 2022
Переглядів
9255
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку