Презентація "Стосунки людей у суспільстві"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Стосунки людей у суспільстві" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стосунки людей у суспільстві

Номер слайду 2

Що таке суспільство?Які спільноти людей вам відомі?Суспільство – це спільнота людей. Людство, народи, держави, сім’ї

Номер слайду 3

У яких спільнотах ваші стосунки є найтіснішими? Доведіть, що людина є частиною суспільства. Ким ви є в державі, сім’ї та школі? Людина — частина не тільки природи, а й суспільства. У суспільстві людина народжується, виховується, росте і розвивається, навчається. Тільки в суспільстві, серед людей, вона навчиться розмовляти, мислити, працювати. У державі ви є громадянами, у сім’ї — її членами, а в школі — учнями. У суспільстві ви постійно взаємодієте з іншими людьми, внаслідок чого у вас виникають з ними стосунки. Найтісніші стосунки в сім’ї та школі.

Номер слайду 4

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, якими мають бути взаємини між людьми в сім’ї та школі, щоб усі почувалися щасливими, а школа стала для вас другим домом.

Номер слайду 5

Стосунки людей у суспільствіТема сьогоднішнього уроку:

Номер слайду 6

Кожен з вас є одним із членів своєї сім’ї. Від стосунків між членами сім’ї залежить щастя та затишок у домі.

Номер слайду 7

Розгляньте малюнки. Подумайте, якими мають бути стосунки в сім’ї, щоб усі її члени почувались щасливими?

Номер слайду 8

У сім’ї всі її члени залежать одні від одних. Про дітей піклуються, їх люблять, виховують та навчають, дбають про добробут, розвиток і дозвілля. Діти мають любити та шанувати своїх рідних, бути ввічливими, вдячними, турбуватися про них, надавати посильну допомогу.

Номер слайду 9

Кожен з вас є одним із членів колективу школи, учнем чи ученицею. Школа — другий дім, де ви проводите значну частину свого часу. Стосунки з однокласниками та вчителями мають бути такими, щоб було бажання ходити в школу, навчатися та спілкуватися.

Номер слайду 10

Скориставшись малюнками, обговріть, якими мають бути стосунки в школі, щоб вона стала для вас другим домом. Поділіться думками про стосунки у вашому класі.

Номер слайду 11

Стосунки в школі залежать від того, як ви ставитеся одні до одних. Поважайте своїх однокласниківі вчителів, дотримуйтеся правил поведінки в школі, спілкуйтеся ввічливо, допомагайте іншим. Коли працюєте в парі чи групі, дотримуйтеся правил спільної роботи. Отже, щоб підтримувати хороші стосунки в сім’ї та школі, поважайте тих, з ким спілкуєтеся.

Номер слайду 12

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 51

Номер слайду 13

Допиши речення. У школі я належу до спільноти. У театрі я належу до спільноти. У транспорті я належу до спільноти. У державі я належу до спільноти. Усі спільноти разом – це

Номер слайду 14

Перевірити, чи вмієте ви підтримувати хороші стосунки в суспільстві. Поставити «+», якщо виконуєте написане.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дудніченко Таїсія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 травня 2022
Переглядів
4007
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку