Презентація "Людина і природа навесні"

Про матеріал
Подана презентація допоможе вчителю перевірити рівень засвоєння навчального матеріалу з розділу "Людина і природа навесні". Зміст завдань подано в цікавій формі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна роботаз теми «Людина і природа навесні»

Номер слайду 2

Які зміни в неживій природі свідчать про те, що настала весна?а) Сонце піднімається вище, тане сніг, на вулиці стає тепліше; б) Сонце добре нагріває Землю, ідуть теплі дощі;в ) Сонце опускається, повітря стає холоднішим, ідуть часті дощі;г ) Сонце низько розташоване над Землею, на вулиці сніг.

Номер слайду 3

2. Вибери правильну відповідь. Які зміни відбуваються у природі з рослинами навесні?а) зміна забарвлення листя на деревах; б) розвиток бруньок, сокорух, цвітіння;в ) припинення сокоруху та розвиток бруньок;г ) опадання листя з дерев .

Номер слайду 4

3. Підкресли назви трав’янистих рослин , які зацвітають на весні першими. Горицвіт весняний, сон великий, анемона дібровна, полин звичайний, підсніжники , нарцис, проліски, маки, крокуси.

Номер слайду 5

4. Вибери правильну відповідь. Які зміни відбуваються у природі зі звірами навесні?а) шукають теплі місця; б) бродять по лісах та полях;в ) народжують малят та піклуються про них;г ) будують нори і кубла .

Номер слайду 6

5. Напиши назви весняних місяців______________________________________6. Що з чого виготовлено? З’єднай стрілочками. Помідори цукор. Яблука олія. Соняшник хліб, булки, печиво. Пшениця томатний сік. Цукровий буряк повидло, варення

Номер слайду 7

7. Як люди використовують рослини? Запиши відповідь.

pptx
Додано
28 травня 2023
Переглядів
325
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку