Презентація "Людина починається з добра"

Про матеріал
Презентація "Людина починається з добра" створена до ювілею В.О.Сухомлинського , вона містить розповідь про життя і творчість видатного педагога, про його послідовників, про шанування учнями та вчителями його спадщини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина починається з добра!КЗ « Димитрівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» філія «Жовтнева ЗШ І-ІІ ступенів». Відділ освіти , молоді та спорту Устинівської РДА. літератури. Презентацію створили учні 8 класу - Примак Надія , Бессараб Яна ,Сула Софія , Решетняк Людмила. Керівник : Корніченко Т. А.-вчитель зарубіжної

Номер слайду 2

Світло доброти В. О. Сухомлинського Мета нашої роботи : Дослідити життя і творчість В. О. Сухомлинського. Відчути його душевне тепло в літературних ,педагогічних творах, порадах, у спілкуванні з колегами та вихованцями . Розповісти про життя нашої школи , педагогів та учнів, які прагнуть виконувати поради Вчителя у наш час.

Номер слайду 3

Школа Доброти під Голубим небом у с. Павлиш«Що головне було в моєму житті ? Без роздумів відповідаю : любов до дітей.» В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 4

Ідеї людяності, любові та добра від Вчителя:«У школі все повинно бути спрямоване на те, щоб збагатити духовний світ дитини , створити його людяним, гуманним, добрим .»В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 5

В. О. Сухомлинський :батьківське слово до майбутнього«Виховай у собі людину- ось що головне . Інженером можна стати за п’ять років, вчитися на людину треба все життя.»( «Листи до сина» ) .

Номер слайду 6

Великий Вчитель для всього світу. Твори В. О. Сухомлинського читають люди всього світу.

Номер слайду 7

Сторінки життя та творчостіПраця і тільки праця-основа всебічного розвитку особистості. В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 8

Він відкривав дитячу душу до добра «Дитинство так само неможливе без гри , без казки.» В. О. Сухомлинський.

Номер слайду 9

Поради учням від Вчителя

Номер слайду 10

Учень виховує сам себе«Роблячи людям добро , ти здобуваєш неоціненне багатство . Той ,хто живе в ім’я блага людей,-найбагатша, найщасливіша дитина. Пам’ятай ,що в світі є єдиний вимір багатства ,краси , величі- людина» В. О . Сухомлинський.

Номер слайду 11

Напутнє слово вчителям«Необхідно ,щоб виховання дітей , вимоги до них і дружба з ними,-щоб усе це було суттю вашого духовного життя…» В . О . Сухомлинський.

Номер слайду 12

Маленька школа у селі Лебединому. Ми раді ,що живемо та навчаємось у рідній школі, де всі наші вчителі справжні послідовники В. О . Сухомлинського.

Номер слайду 13

Наші сходинки людяності та доброти…Всі уроки ,виховні заходи в школі завжди цікаві та корисні для нас, бо ми на них не гості , а господарі… Переглянувши матеріали про В . О . Сухомлинського в Інтернеті та прочитавши сторінки книг «Листи до сина», «Серце віддаю дітям », «Чиста криниця» ми зрозуміли , що учням Павлиської школи дуже пощастило з мудрим вчителем. Учні Василя Олександровича писали про нього як про людину , яка працювала самовіддано, багато його учнів стали вчителями теж. Сергій Горайко , Світлана Ткаченко ,Любов Виходець ,Світлана Явтушенко та інші з гордістю говорили : «Нам випала велика честь учитися в школі імені В. О . Сухомлинського». Т . А. Корніченко розповіла нам про вчительку –пенсіонерку з Устинівки -Мельник Лідію Федорівну , яка є ученицею В . О. Сухомлинського , сама стала вчителем математики, пропрацювала тривалий час у школі смт Устинівки .Її праця була підтримана саме порадами педагога , серце , якого було справді добрим, а душа ніжною, всі його прагнення були спрямовані до добра , краси, творчості ,саме цьому він навчив і своїх учнів. Ми створили власний словесний портрет видатного педагога :людяний ,добрий, мудрий, розумний, ніжний, лагідний, терплячий, творча особистість , гарний товариш та наставник ,Павлишської

Номер слайду 14

Щоб світ дитинства був цікавим…Дякуємо Вам ,Великий вчителю, що навчили своїх послідовників, наших вчителів, мудрості та любові до дітей, до майбутнього.

Номер слайду 15

Чого прагне душа дитини?В . О . Сухомлинський мріяв про здійснення бажань кожної дитини, бажав щастя всім своїм вихованцям…Ми взяли інтерв’ю в учнів нашої школи та дізнались : чого прагне їх душа?Сула Софія : «Я хочу добре закінчити 9 клас на той рік та мати гарні знання , а ще щасливі спогади про рідну школу.»Бессараб Яна : « Я бажаю гарно скласти іспити на ЗНО, а ще хочу ,щоб мої вчителі були щасливі та здорові.»Решетняк Людмила : «У всіх дітей душа бажає різного! Моя ж душа прагне найкращого : я хочу виростати у мирній країні та стати доброю людиною. І в цьому мені допоможуть мої батьки та вчителі.»Примак Надія : « Я впевнена , що отримаю в школі найкращі знання, бо у мене вчителі теж найкращі . Вони справжні професіонали, добрі, справедливі люди.» І як висновок до почутого ,саме про працю вчителя та результати його діяльності ці слова.

Номер слайду 16

Найкращі у світі у нас вчителі«Учительська праця – це людинознавство, постійне проникнення в складний духовний світ людини, яке ніколи не припиняється.» В . О . Сухомлинський.

Номер слайду 17

Віночок успіху школи:діти, вчителі, батьки - ми всі однодумціДитяче життя тоді цікаве, коли в ньому є вчитель, який по-справжньому любить та вірить в дитину.

Номер слайду 18

Добро живе в кожному з нас! Учні нашої школи люблять рідний край, його природу , людей, які працюють на землі та виховують дітей. Добро живе в кожному з нас , бо ми цінуємо працю , віримо в щасливе майбутнє…Ми –патріоти своєї землі, великої держави Україна!Ми вклоняємось генію В . О . Сухомлинського, впевнені, що любов та повага до нього буде жити багато років. Учні Жовтневої школи із села Лебединого.

Номер слайду 19

Ювілею В . О . Сухомлинського присвячуємо. Квіти Вчителю Ювілеїв чимало буває…Життя підсумки підбиває…Але тільки учителю справжньому діти,Із любов’ю дарують квіти…Ви ж - найкращий… багато вже років,Бо зробили чимало Ви кроків. До добра , до краси, до дитини…Вам даруємо грона калини,Лист осінній на золото схожий , а Ще день повний сонця такий от пригожий. Т . А . Корніченко

Номер слайду 20

Пам’ять про Вчителя вічна

pptx
Додано
5 квітня 2019
Переглядів
972
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку