Презентація "Їм у віках судилося безсмертя"

Про матеріал
Матеріал ознайомить учнів із трагічною сторінкою нашої історії, розповість про героїв нашого краю, які загинули в зоні АТО, віддати данину памяті всім полеглим
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Їм у віках судилося безсмертя

Номер слайду 2

Микола Петрович Королько 21 липня 2014 року у зоні проведення АТО на сході країни, визволяючи від терористів село Георгіївку, що поряд з Луганським аеропортом, трагічно загинув боєць добровольчого батальйону «Айдар» Микола Королько. Там є кар’єр. Саме над ним Микола разом із іншим снайпером зайняли бойову позицію. Їх прикривали кулеметники. Вони вже відпрацювали і готувалися відійти, аж раптом у них влучив танковий снаряд. Пролунав страшенний вибух. Микола та його побратим загинули на місці. Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 3

Дмитро Васильович Герасимик Не оминуло горе і родину Герасимиків із села Видерта. Двадцятишестилітній воїн-локаторник Дмитро Герасимик смертю Героя з великої літери загинув у бою на Сході України, грудьми захищаючи рідну землю від вражого супостата. За розповідями бойових побратимів Дмитро загинув по-Геройськи. Він урятував кількох своїх товаришів, відіславши їх у ближній бліндаж, а сам залишився на локаторній станції за екранами моніторів. У цей час…прямим попаданням… станцію накрив ворожий «Град»… Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 4

Сергій Васильович Приймак 21 серпня 2014 року поблизу села Новомихайлівка Мар’янського району Донецької області обірвалося життя 25-річного воїна-зенітника Сергія Приймака. Їхній батальйон обстрілювали з мінометів кожного дня, хотіли поцілити в зенітку, до якої був закріплений боєць. Хлопці зазвичай під час обстрілів перечікували у виритих ними укріпленнях, але в той вечір Сергій та двоє його друзів кинулися до машини з установкою. Там їх і накрило вибухом міни, що впала неподалік…Воїна -зенітника Сергія Приймака не стало. Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 5

Микола Анатолійович Павляшик 31 серпня 2014 року Камінь – Каширщина вчетверте отримала із зони АТО скорботний «Вантаж-200» – труну з тілом свого земляка Миколи Павляшика з села Качин. Юнакові у травні виповнилося лише 22 роки. 25 серпня він поліг під час виконання бойового завдання на Сході України. Сповна виконав свій військовий обов’язок, віддавши в ім’я Вітчизни найцінніше, що є в людини, – своє життя. Під залпи військового салюту тіло Миколи Павляшика знайшло останній спочинок в рідній землі. Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 6

Сергій Валерійович Дем’яник Уп’яте зловіщий чорний ворон приніс на Полісся сумну новину – у зоні антитерористичної операції на Донбасі смертю хоробрих поліг молодший сержант, 26-річний Сергій Дем’яник із Каменя-Каширського. Ніс він бойову службу у 3-му батальйоні 51-ої бригади. 25 серпня 2014 року на блок-пости під Іловайськом і Старобешево під Донецьком відбулася танкова й артилерійська атака. Під щільний прицільний артобстріл потрапив 3-й батальйон, який до того ж оточили російські бойовики. А в ночі 26 серпня колони танків і вантажівок із російськими найманцями продовжили розстрілювати 3-й батальйон у районі Докучаєвська. Як, де і за яких обставин загинув Сергій - поки що невідомо. Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 7

Сергій Анатолійович Склезь 27 листопада 2014 року Камінь-Каширщина прощалася зі своїм шостим земляком-Героєм, який загинув на сході країни, боронячи свою землю від російських агресорів та бойовиків-терористів так званих самопроголошених республік «ДНР» та «ЛНР». Житель міста Каменя-Каширського Сергій Анатолійович Склезь поліг 24 листопада на одному із блокпостів поблизу міста Дебальцеве Донецької області.Смерть наздогнала бійця під час несення служби на блокпосту: він заступив на охорону вугільної шахти «Ольховатська» якраз у той час, коли терористи почали обстріл із мінометів ат систем залпового вогню «Град». Вижити у такому пеклі практично неможливо – сергій помер за лічені секунди. Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 8

Іван Андрійович Сотнік 2 травня 2015 року Камінь-Каширщину вкотре огорнула чорна скорбота . У с. Грудки попрощалися з полеглим у зоні АТО воїном Іваном Сотніком. Двадцятивосьмирічний боєць-доброволець батальйону спеціального призначення “Донбас” з позивним “Чекіст” героїчно загинув на полі бою у с. Широкине Донецької області. Під час так званого перемир’я молоде життя обірвала ворожа снайперська куля. За виявлену мужність і героїзм Івана Сотніка було нагороджено Орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Номер слайду 9

Олександр Степанович Шеметюк 26 грудня 2015 року в сім’ю Шеметюків із Волиці принесли страшну звістку про загибель сина Олександра.. Олександр пішов захищати українські землі добровольцем 1 лютого 2015 року у складі 14-ї бригади 3-го взводу інженерно-саперного батальйону. Останнім місцем дислокації були позиції поблизу Красногорівки. 26 грудня Сашка не стало…» Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 10

Сергій Михайлович Цепух Видертська земля дала іще один прихисток своєму синові – Героєві Сергію Цепуху, життя якого обірвалося на сході України під Мар’їнкою від кулі ворожого снайпера 9 серпня 2018 року. Пізно ввечері 9 серпня під час несіння служби на спостережному посту поблизу міста Мар’їнка в бійця підступно поцілив ворожий снайпер. Поранення виявилося несумісним із життям. Військовому було лише 26 літ… “Воїн може змінити обладунки, але не наміри! Україна – моя душа! А я душу не продаю” – Сергій Цепух. Вічна пам’ять Героєві!

Номер слайду 11

Королько Микола Петрович Герасимик Дмитро Миколайович Приймак Сергій Васильович Павляшик Микола Анатолійович Дем’яник Сергій Валерійович Склезь Сергій Анатолійович Сотнік Іван Андрійович Шеметюк Олександр Степанович Цепух Сергій Михайлович

Номер слайду 12

Схилімо голови перед пам’яттю Героїв, які поклали свої молоді життя в ім’я миру в нашій державі!

ppt
До підручника
Історія України 8 клас (Сорочанська Н.М., Гісем О.О.)
Додано
3 лютого 2021
Переглядів
592
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку