Презентація " М′які іграшки в сучасному декоративно-ужитковаму мистецтві . Інструменти та матеріли. Вибір теми проекту"

Про матеріал
Презентація до відкритого уроку " М′які іграшки в сучасному декоративно-ужитковаму мистецтві . Інструменти та матеріли. Вибір теми проекту"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

М′які іграшки в сучасному декоративно-ужитковаму мистецтві .Інструменти та матеріли. Вибір теми проекту.

Номер слайду 2

Розвиваючі іграшки для дітей;Декоративні іграшки для оздоблення приміщень;Колекційні іграшки;Народна іграшка;Обрядова іграшка;Іграшка для театральних вистав;Іграшка-сувенір;Сувеніри та іграшки мають різне значення:

Номер слайду 3

Плоскі іграшки. Об'ємні іграшки. Види м’яких іграшок:

Номер слайду 4

,

Номер слайду 5

Якісні голки та шпильки мають бути гострими, рівними, неіржавими. Шпильки та голки потрібно зберігати в гольниці, в подушечці для голок, на магніті; категорично забороняється вколювати їх у маленькі м’які іграшки. Ножиці під час роботи потрібно тримати на столі із зімкнутими лезами, кільцями до себе, справа (зліва для шульги) на відстані від краю стола не менше 20 см, щоб випадково не впали. Передавати ножиці потрібно кільцями вперед, тримаючи пальцями за зімкнуті леза. Оптимальну довжину нитки для ручного шиття відміряйте так: тримаючи двома пальцями за кінчик, обведіть нитку кругом ліктя знову до пальців. Прийоми безпечної праці

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Постановка мети. Оцінити свої можливості в проектній діяльності;Виробити вміння самостійно ознайомитися з інформаційними джерелами;Дослідити історію розвитку об`єкта проектування;Оволодіти навичками технології виготовлення виробу;Розвивати естетичний смак;Виховувати вміння економного використання матеріалів, наполегливість, працелюбність;Підготовитися до професійного самовизначення в умовах ринкових відносин;Мета проекту:

Номер слайду 8

Завдання проекту: Визначення завдань проекту. Розгляд ідеї;Знайомство з публікаціями журналів і вибір схем;Вибір техніки виконання виробу;Вибір матеріалів для проекту;Виготовлення м якої іграшки

Номер слайду 9

Вибір образу іграшки Підбір матеріалів та підготовка їх до роботи Виконання ескізу майбутнього виробу Розкрій деталей іграшки Обробка деталей, зметування та зшивання виробу Набивання деталей іграшки Збирання в одне ціле Оздоблення іграшки, остаточне оформлення. Етапи виготовлення м′якої іграшки:

Номер слайду 10

«Аналіз виробів-аналогів та пошук варіантів їх удосконалення». Хід роботи. Створення робочих груп для роботи над проектом (4-5 учнів). Виконання переліку завдань в групах. Завдання:1. З поданих зразків оберіть 4-5 виробів-аналогів. 2. Проаналізуйте обрані моделі (за 5-бальною шкалою), використовуючи кілька критеріїв оцінювання виробу. Результат аналізу внесіть у таблицю.3. Поміркуйте над образом майбутнього проекту.4. Використовуючи клаузуру, покажіть можливий образ вашого виробу та кращі ідеї для реалізації власного проекту. Практична робота на тему:

Номер слайду 11

Клаузура – великий аркуш паперу, на якому презентовані різноманітні варіанти майбутнього виробу в загальному вигляді, з прорисовкою окремих частин чи деталей.

Номер слайду 12

Аналіз виробів-аналогів Проаналізувавши всі ці варіанти, я вибрала варіант №3. Цей виріб досить оригінальний, не потребує багато часу для виконання, економічний, оскільки для її виготовлення знадобиться небагато матеріалу. Цей виріб може бути будь-якого розміру, його можна використовувати як прикрасу інтер’єру, як іграшку. Іграшку буду виконувати з кольорового яскравого фетра.

Номер слайду 13

Ми дізнались про види м'яких іграшок та матеріали для їх виготовлення. Навчились виготовляти об'ємні м'які іграшки. Закріпили навички створення презентації. Нам сподобалось працювати в команді. Висновки

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку