Презентація магістерської роботи

Про матеріал
Магістерська робота на тему: “Вивчення теми “Інформаційні знаки” з курсу “Товарознавство”
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вагітність як особливий стан жінки. Забобони при вагітності та їх спростуванняпідготувалапсихолог Тур’я Бистрянської гімназії Зозулич М. Я

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ ВАГІТНІСТЬ ?Вагітність – це стан організму жінки , який наступає після запліднення яйцеклітини і триває протягом усього ембріонального розвитку дитини 40 тижнів (9 місяців) .

Номер слайду 3

Перші ознаки вагітностічасте сечовипускання; пігментація шкіри обличчя та грудей; пониження артеріального тиску; запаморочення, слабкість, сонливість

Номер слайду 4

ЩО ТАКЕ ГАМЕТОГЕНЕЗ ?Гаметогенез- це процес , результатом якого стає утворення статевих клітин , починається в організмі людин під час ембріонального розвитку.

Номер слайду 5

ЩО ТАКЕ ПЛАЦЕНТА ?Плацента – це орган, що забезпечує постійний зв'язок між організмом матері і плодом. Включає дві частини: материнську і плодову. 

Номер слайду 6

Гігієна вагітних жінок: Вагітним жінкам ліпше приймати душ (двічі на день), а не ванну, корисні повітряні ванни по 15- 30 хвилин за температури повітря 20-22 °C. Важливо також стежити за гігієною ротової порожнини. Одяг має бути зручним, бажано із натуральних тканин, слід уникати взуття на підборах. У другій половині вагітності деяким жінкам показане носіння черевного бандажа.

Номер слайду 7

Ультразвукове дослідження - це дослідження стану органів і тканин за допомогою ультразвукових хвиль. Проходячи через тканини, а точніше через кордони між різними тканинами, ультразвук відбивається.

Номер слайду 8

Прикмети для вагітних: що не можна робити?Погані прикмети при вагітностіВагітним не можна стригти волосся. Вважається, що на кінчиках локонів міститься життєва сила, енергетика, тому при їх состригании жінка позбавляється додаткової енергії, що може негативно позначитися на її малюка. Хоча насправді нічого спільного з дійсністю не має. Фахівці ніяк не забороняють стригти волосся в цікавому положенні. Під час вагітності не можна гладити кішку, бо це забирає життєві сили і енергетику. На даний момент складно підтвердити або спростувати цей факт, але те, що краще не спілкуватися з невідомими тваринами, які не живуть у вас в будинку, так це точно. Справа в тому, що кішки є переносниками токсоплазмозу, тому майбутня мама може заразитися цією важкою недугою, що стане суттєвим ризиком для здоров'я майбутньої дитини. Вагітним не можна сидіти на порозі. Вважається, що поріг — це певний рубіж між цим і потойбічним світом, тому саме в області дверних прорізів можуть накопичуватися злі духи і магічні сили. Для того щоб вони не завадили народженню дитини, необхідно намагатися менше часу проводити саме в цих місцях. Вважається, що вагітним не можна спати на спині, тому що дитина народиться мертвим. Можливо, прикмета створена не просто так. Тому що існує інформація, що при знаходженні на спині можна перетиснути порожнисту вену, що погіршує кровообіг всередині живота і стане причиною кисневого голодування дитини. Вагітним не можна шити та вишивати. Це обіцяє майбутній мамі важкі пологи, також можливо, що дитина заплутається в пуповині. Вагітним також не дозволялося дивитися на різні каліцтва, тому що це могло обіцяти якусь хворобу чи інвалідність майбутньому малюкові. Це вважалося поганою прикметою, могло стати причиною народження не зовсім здорової дитини. Крім того, багато хто вважає, що вагітним не можна наносити макіяж, це може негативно позначитися на здоров'ї дитини. У цьому є частка правди, тому що у деяких вагітних косметичні засоби можуть викликати сильну алергію, а також висипання. Організм, який знаходиться в цікавому положенні, не завжди адекватно реагує на різноманітні алергенні. Навіть якщо до вагітності косметика у вас не викликала алергії, це не означає, що в новому положенні все буде добре. Не дуже хорошою прикметою вважається переступати плоди та овочі, які виросли в землі. Вважається, що таким чином жінка переступає своєї дитини і перешкоджає її зростанню. Тобто, таким чином, може виявитися завмирання плоду і зупинка його розвитку всередині утроби. Також вагітним рекомендують не розголошувати цікаве становище, всіляко приховувати його. Для цього жінкам в положенні рекомендують надягати одяг, яка не підкреслює вагітність. В цьому також є частка здорового глузду, адже люди різні, і можливо хтось позаздрить вашому становищу або криво подивиться. Що може негативно позначитися на здоров'я мами, а також майбутнього малюка.

Номер слайду 9

Забобони під час вагітностіБагато жінок, які вже були в цікавому положенні, знають, що не можна вивішувати білизну. До певного моменту це вважалося забобонами і могло спричинити за собою плутанину дитини в пуповині. Однак насправді вивішування білизни дійсно може стати загрозою здоров'ю вагітної. Це пов'язано з тим, що при підніманні рук вгору, може спостерігатися натягування шкіри на животі, що спричинить за собою тонус матки і передчасне пролиття амніотичних вод. Таким чином, ви можете спровокувати передчасні пологи. Жінкам в положенні не рекомендують їсти фрукти червоного кольору, в тому числі і екзотичні. Насправді це не зовсім марновірство, і частка правди в ньому є. Справа в тому, що дуже часто яскраво забарвлені фрукти є сильними алергенами, тому дитина може народитися з діатезом або атопічним дерматитом. Але крім всіх забобонів, які пояснюються здоровим глуздом, існує ще ті, які ніяк не підтверджені науковим чином. Кажуть, що вагітним не можна сидіти, закинувши ногу на ногу, схрестивши їх. Вважається, що це може стати причиною клишоногості у дитини. Однак насправді це не так. Але все ж сидіти в такому положенні майбутній мамі не особливо бажано, тому що це погіршує кровообіг у ногах, а це може стати причиною варикозного розширення вен. Вважається, що вагітним не можна купувати речі до народження дитини. Адже в одягу повинен бути малюк. Якщо ви заздалегідь придбаєте одяг, то в ній може оселитися нечиста сила.

Номер слайду 10

Прикмети для вагітних перед пологамиІснують також прикмети, пов'язані з церквою: Вагітним не можна знімати хрестик, тому що це прибирає захист. Це може стати причиною передчасних і невдалих пологів. Крім того, вагітним бажано не відвідувати похорони і негативні події, тому що це може спровокувати погіршення стану дитини. Вагітним заборонено відвідувати магів і чаклунів, бо злий дух або якийсь демон може вселитися в дитини, а також зіпсувати майбутні пологи, зробити їх невдалими. Тобто варто побоюватися, щоб пологи не закінчилися сумно, плачевно для мами і малюка. До недавнього часу заборонялося заздалегідь дізнаватися стать дитини. Але зараз все трохи інакше, тому що кілька скринінгів, в тому числі УЗД, є обов'язковими для вагітних. Тобто в будь-якому випадку мама дізнається стать малюка. Ця прикмета в даний час є неактуальною. Вагітним не можна переступати через мотузку і пояси, тому що це обіцяє заплутування малюка в пуповині, і досить складні пологи. Провісниками пологів вважалася генеральна прибирання, а також те, коли ви зберете пакет речей в пологовий будинок. Частка правди в цьому, звичайно, є, тому що жінка напружується фізично, що може стати причиною підвищення тонусу матки і передчасних пологів. Крім того, якщо відкриваються навстіж шафи і двері, це може сприяти настанню передчасних пологів. Саме тому вагітні в стародавні часи намагалися закривати всі шафи, і не сидіти в приміщенні з відкритими дверима. Вагітним забороняється переступати через колоду, тому що це обіцяє зупинку росту плода. Насправді вагітна може тільки перечепитися через нього, і тим самим завдати собі якісь тілесні ушкодження, що може стати причиною зупинки вагітності. Існує також безліч негативних прикмет, що стосуються вагітності. Однак не всі варто сприймати всерйоз.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вагітність та забобони

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
10 квітня 2022
Переглядів
521
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку