Презентація "Магнітне поле"

Про матеріал
Дану презентацію можна використовувати при вивченні теми "Магнітне поле" та "Властивості постійних магнітів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Постійні магніти. Магнітне поле Землі.

Номер слайду 2

Постійні магніти N – північний полюс магніту S – південний полюс магніту Постійні магніти – тіла, які довго зберігають намагніченість. Підковоподібний магніт Полосовий магнит N N S S Полюс - місце магніта, де спостерігається найсильніше притягання

Номер слайду 3

Властивості постійних магнітів. 1. Різнойменні магнітні полюси притягуються, а одноіменні - відштовхуються. 2. Магнітні лінії - це замкнуті лінії.Поза магнітом лінії виходять з «N» і входять у «S», замикаючись всередині магніту.

Номер слайду 4

Магнітне поле Магнітне поле — особливий вид матерії, який відрізняється від речовини та існує навколо намагнічених тіл. Магнітне поле проникає крізь багато речовин. Є речовини, які послабляють дію магнітного поля, й речовини, що підсилюють її.

Номер слайду 5

Магнітне поле Землі. Земля — це великий магніт . Земне магнітне поле надійно захищає поверхню Землі від космічного випромінювання, дія якого на живі організми смертельна. S Пд Пн N Вісь обертання Землі Магнітна вісь

Номер слайду 6

Силові лінії магнітного поля Умовні лінії, уздовж яких у магнітному полі встановлюються осі маленьких магнітних стрілок, називають лініями магнітного поля або магнітними лініями

Номер слайду 7

Магнітні бурі та магнітні аномалії Сильні збурення магнітного поля Землі, що охоплюють всю планету і тривають від одного до кількох днів, називають магнітними бурями. Якщо на Сонці відбувається потужний спалах, то збільшується сонячний вітер. Це викликає супротив земного магнітного поля і призводить до магнітної бурі. Пролітаючи мимо Землі частинки сонячного вітру створюють додаткові магнітні поля. Магнітні бурі спричиняють серйозну шкоду: вони здійснюють сильний вплив на радіозв’язок, на лінії електропередач та на вимірювальні пристрої.

Номер слайду 8

Вплив магніного поля на людину Магнітні бурі спричиняють разлад сердечно-судинної, дихальної та нервової системи, а також змінюють в ’язкість крові.

Номер слайду 9

Узагальнюючі запитання Що таке постійний магніт? Що таке полюси магніту і яку назву має кожний із них? Назвіть властивості постійних магнітів. За допомогою яких дослідів можна виявити властивості постійних магнітів? Як розташовуються в магнітному полі магнітні стрілки? Наведіть означення магнітних ліній. Який напрямок взято за напрямок ліній магнітного поля? Як розташовані магнітні полюси Землі відносно географічних? Чим можна пояснити виникнення магнітних бур? Як вони впливають на самопочуття людини?

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
21 лютого 2021
Переглядів
3136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку