Презентація " Мандрівний філософ Григорій Савич Сковорода"

Про матеріал
"Не шукай щастя за морем, не проси його у людини, не подорожуй по планетах, не волочися по палацах… Повітря і сонце завжди з тобою." Ці слова належать видаиному українському філософу Григорію Сковороді. Поданий матеріал дає можливість не тільки познайомити учнів з життєвим шляхом Генія філософії, а і уможливлює відкрити двері до його думок, мрій, сподівань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Немає нічого небезпечнішого за підступного ворога, але немає нічого отруйнішого від удаваного друга Мандрівний філософ Григорій Савич Сковорода (1722-1794)

Номер слайду 2

Ні про що не турбуватись, ні за чим не турбуватись - значить, не жити, а бути мертвим, адже турбота - рух душі, а життя - се рух.

Номер слайду 3

Як хто посіє в юності, так пожне в старості.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Не шукай щастя за морем, не проси його у людини, не подорожуй по планетах, не волочися по палацах… Повітря і сонце завжди з тобою Григорій Савич Сковорода

Номер слайду 7

Коли ти не озброїшся проти нудьги, то стережись, аби ця тварюка не спихнула тебе не з мосту, як то кажуть, а з чесноти в моральне зло. То навіть добре, що Діоген був приречений на заслання: там він узявся до філософії. Григорій Савич Сковорода

Номер слайду 8

Дуб, під яким любив працювати Сковорода

Номер слайду 9

Могила Г.С.Сковороди

Номер слайду 10

Пам'ятники Григорію Сковороді на Контрактовій площі у сквері напроти будівлі Києво-Могилянської академії, в якій мандрівний філософ і поет Григорій Сковорода провів як студент багато років.

Номер слайду 11

Пам'ятник Григорію Сковороді в МАУП Пам'ятник Григорію Сковороді в Лохвиці на Полтавщині

Номер слайду 12

Пам'ятник Григорію Сковороді у Переяслав-Хмельницькому Пам'ятник Григорію Сковороді у Харкові

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Людство здійснило багато відкриттів, але щасливішим чомусь не стало. Земля знову жадає вчителя, який би нагадав людям про іншу землю, про духовну батьківщину, що знаходиться глибоко в серці кожного.

ppt
Додано
19 жовтня 2021
Переглядів
819
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку