Презентація Мандруємо Україною. Ганна Чубач «Моя країна – Україна»

Про матеріал
Ми здійснимо захоплюючу мандрівку нашою чудовою, мальовничою Україною, щоб більше дізнатися про свою країну, побачити її захоплюючу красу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мандруємо. Україною. Ганна Чубач Моя країна – Україна

Номер слайду 2

Наше коло, мов сім’я,друзі ми і ти, і я. Посміхнись сусіду зліва, посміхнись сусіду справа-Ми одна сім’я.

Номер слайду 3

У всіх людей одна святиня, Куди не глянь, де не спитай, Рідніша їм своя пустиня, Аніж земний в чужині рай. Їм красить все їх рідний край. Нема без кореня рослини, А нас, людей, без Батьківщини.

Номер слайду 4

Маршрут подорожі1. Зупинка «Поетична»2. Зупинка «Мовна» 3. Зупинка «Здорові діти» 4. Зупинка «Пізнавальна» 5. Зупинка «Цікаві факти»6. Зупинка «Державні символи»7. Зупинка «Народні символи»8. Зупинка «Україна на карті»9. Зупинка «Творча»10. Зупинка «Співуча»

Номер слайду 5

Зупинка «Поетична»Завдання«Шифрограми»

Номер слайду 6

Біографічна довідка. Народилася Ганна Танасівна Чубач у переддень Різдва, 6 січня 1941 p., у селі Плоске Муровано-Кироловецького району на Вінниччині в сім'ї хліборобів. Закінчила вечірню школу робітничої молоді, факультет журналістики Українського поліграфічного інституту та Вищі літературні курси при Літературному інституті ім. М. Горького у Москві. Працювала в редакціях газети «Літературна Україна» та журналу «Дніпро». Авторка 30 поетичних збірок, деякі з них: «Журавка», «Жниця», «Ожинові береги», «Заповіти землі», «Срібна шибка» й понад 200 естрадних пісень. За ці роки в поетеси вийшло понад сорок книжок. Кілька з них адресовані дітям: «Вивчаймо самі», «Сонячна абетка», «Алфавітні усмішки», «Жук малий і волохатий», «Черепаха Аха», «Прикмети — не секрети» та ін. Вірші поетеси перекладено російською, англійською, німецькою, чеською, болгарською, угорською, монгольською та іншими мовами.

Номер слайду 7

Словникова робота. Світлі лиця – нічим не засмучені, не затьмарені, радісні, щасливі, спокійні, мають високі моральні якості. Щирі люди – привітні, відверті, правдиві, приязні, гостинні, сповнені ласки, доброти, душевності.

Номер слайду 8

Продовж речення. Ми дуже любим весь наш край,І любимЇї лани, зелений гай,В саду рясну. Там соловейко навесніСпіває між. Та й ми співаємо. Змагається він з нами!

Номер слайду 9

Зупинка «Мовна»Завдання «З’єднайчастини –утвори прислів’я» ріднасім’ядомівкасоловейко. Батьківщинабатькиземля

Номер слайду 10

Зупинка «Здорові діти»Фізхвилинка «Україно, ми твоя надія»

Номер слайду 11

Зупинка «Здорові діти»Фізхвилинка «Україно, ми твоя надія»

Номер слайду 12

Зупинка «Пізнавальна»Легенда про Україну. Колись давно Бог створив народи і кожному наділив землю. Наші ж предки кинулись пізніше, але землі їм уже не дісталось. От вони й прийшли до Бога, а він у цей час молився, відтак вони не сміли йому щось сказати. Стали чекати. По якійсь хвилі Бог озирнувся, сказавши що вони чемні діти, хороші. Дізнавшись, чого прийшли до нього, запропонував їм чорну землю. «Ні, - відповіли наші предки, - там уже живуть німці, французи, іспанці, італійці». «Ну, тоді я вам дам землю ту, що залишив для раю, там усе є: річки, озера, ліси, степи. Але пам’ятайте, якщо будете її берегти, то вона буде ваша, а ні – то ворога». Пішли наші предки на ту землю, оселилися й живуть донині. А країну свою назвали Україною.

Номер слайду 13

Зупинка «Цікаві факти»Цікаві факти про Україну

Номер слайду 14

Зупинка «Цікаві факти»Цікаві факти про Україну

Номер слайду 15

Зупинка «Державні символи»

Номер слайду 16

Зупинка «Народні символи»

Номер слайду 17

Зупинка «Україна на карті»Де б ви не жили — у великих містах чи маленьких селах — кожен з вас любить свій дім, свою вулицю, свій край. Тут усе рідне, миле. Це місця вашого дитинства, ваша мала Батьківщина. А що ж там, далі? Куди веде ця дорога, куди плинуть води цієї річки? Туди, де ви ще не бували, на простори нашої Батьківщини. Погляньмо на карту України з висоти пташиного польоту: на ній позначені найбільші міста та визначні місця України. У кожного з них своє неповторне обличчя, своя цікава історія.

Номер слайду 18

Зупинка «Творча»Виготовлення «паспорта України» Назва. 2. День народження/ день незалежності 3. Герб 4. Прапор 5. Столиця України 6. Гімн.

Номер слайду 19

Зупинка «Співуча»

Номер слайду 20

Я бажаю вам, щоб всі ваші мрії здійснилися! Не забувайте, що ви – діти землі, що зветься Україною. Любіть Батьківщину. Вона у вас єдина

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 лютого 2021
Переглядів
1404
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку