Презентація " Математичні ілюзії"

Про матеріал

Презентація " Математичні ілюзії".

Ілюзія (лат. illusio — обман, помилка) — викривлене, хибне сприймання дійсності. Проте ілюзію слід відрізняти від галюцинації, при якій реального зовнішнього об'єкта, як правило, немає.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕМАТИЧНІ ІЛЮЗІЇ

Номер слайду 2

Що таке ілюзія?Ілюзія (лат. illusio — обман, помилка) — викривлене, хибне сприймання дійсності. Проте ілюзію слід відрізняти від галюцинації, при якій реального зовнішнього об'єкта, як правило, немає.

Номер слайду 3

Що таке ілюзія сприйняття?Цим питанням займаються вчені не тільки в нашій країні, але і у всьому світі. Варто відзначити, що дана тема представляє великий інтерес і для звичайних людей, що не відносяться до кола психологів. Взагалі ілюзія сприйняття являє собою не зовсім адекватне відображення властивостей предмета або нього самого при сприйнятті. Це може бути будь-якої сірий предмет, який при приміщенні його на темний фон виявляється більш темним, ніж при розміщенні його на абсолютно чорному тлі.

Номер слайду 4

На малюнках Моріса Ешера ніби порушуються закони побудови об‘ємних форм

Номер слайду 5

В незвичайному замку Ешера ці дивні монахи нескінченно ходять по кругу в одному напрямку

Номер слайду 6

Ілюзія Мюллєра-Лаєра. Як на верхній, так і на нижній фігурі ліві сегменти здаються довшими правих, хоча фізично вони абсолютно однакові. Нижня фігура підтверджує те, що навіть присутність вимірювального приладу - лінійки - не рятує від цього враження

Номер слайду 7

Приклад, який ілюструє роль перспективи у виникненні перцептивних ілюзій, представлений на рис.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Додано
20 липня 2018
Переглядів
3545
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку