Презентація "Математика і не тільки..."

Про матеріал
Математична гра "Математика і не тільки..." на загальні знання з математики за курс 5-6 класу. У грі беруть участь 2 команди по 8 учнів. Гра складається з 2 конкурсів. Завдання кожної команди набрати як можна більшу кількість балів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕМАТИЧНА ВІКТОРИНА«Математика і не тільки…»Змагання для учнів 6 класу

Номер слайду 2

Правила проведення вікторини. У грі беруть участь 2 команди по 8 учнів. Гра складається з 2 конкурсів. Завдання кожної команди набрати як можна більшу кількість балів. Для цього необхідно правильно і швидко відповісти на питання.

Номер слайду 3

РОЗМИНКАПо черзі ставляться запитання кожному учаснику команди. Кожне питання оцінюється в 1 бал. На роздуми по 30 с.

Номер слайду 4

1. У якому місяці є 28 днів? 2. Дробову риску можна розуміти як знак… 4. Як називається сота частина числа?3. Як називається дріб, у якого чисельник більший за знаменник?5. Найбільше двоцифрове число, що ділиться на 5. Команда 1 6. Лінія, яка не має початку і кінця. 7. Яку геометричну фігуру використовують для покарання дітей? 8. Як називається ділення чисельника та знаменника дробу на їх спільний дільник.

Номер слайду 5

Команда 2 3. Клас, що йде після класу мільйонів. 1. Яке найменше натуральне число? 2. Найкоротший місяць року. 4. Перше бажання героїні казки О. Пушкіна «Казка про рибака та рибку». 5. Як називається сума всіх сторін фігури.6. Назвіть одну соту частину метра7. Для чого у математиці вживається кома? 8. Який дріб завжди менший за одиницю?

Номер слайду 6

«Роздуми»Питання ставиться для всієї команди. Протягом 30 сек учасники команди обговорюють питання. Відповідає один з учасників команди. Правильна відповідь – 2 бали.

Номер слайду 7

1. Назвіть 5 днів підряд, не називаючи ні чисел місяців, ні днів тижня. Команда 1 2. Що більше сума чи добуток всіх цифр? Поясніть.

Номер слайду 8

Команда 2 1. Вона симпатична, тендітна, невеличка на зріст – всього два з половиною міліметри. Назвіть її ім’я. 2. Прислів'я,у якому мовиться про те, що група людей махнули рукою на того, хто запізнився.

Номер слайду 9

Великий російський письменник Л. Толстой сказав, що людину можна оцінювати дробом, знаменник якого – це все те добре , що він думає про себе сам, а чисельник – це все те добре, що про цю людину думають інші. Чим більший чисельник, тим більший самий дріб. Бажаю вам, щоб здоров’я додавалося, негаразди віднімалися, щоб знання примножувалися, а взаємопідтримка ділилася. Дякую Вам!

pptx
Додано
13 лютого 2021
Переглядів
1037
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку