Презентація: "Математика в моїй професії муляра"

Про матеріал
Презентація "Математика в моїй професії муляра" призначена висвітлити, як математика важлива для виконання різноманітних завдань у будівельній сфері, зокрема, для мулярів. На прикінці цієї презентації можна зробити висновок, що математика є не тільки абстрактною наукою, але і потужним інструментом для творчого використання в будівництві, особливо в роботі муляра. Використання математики допомагає створювати міцні та естетично гарні на вигляд будівлі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Математика в моїй професіїА в мене одна з найкращих у світі професій – я муляр!Підготував Дубина Владислав – студент ІІІ курсу 18 групи РЦПТО м. Зіньків. Куратор: Гончарова С. П.

Номер слайду 2

І що в цій професії цікавого? І де ж тут математика?Ремесло муляра — одне з найдавніших, історія цього заняття йде в глибину тисячоліть. З'явилось воно, напевно, тоді, коли виникла потреба будувати постійні житла в умовах нестачі деревних матеріалів, але при наявності каменю, як у Середземномор'ї, або глини, як, наприклад, у Стародавньому Межиріччі. Відомо, що ще в ІІІ тисячолітті до нашої ери жителі Месопотамії будували величезні храми-зикурати, для яких були потрібні мільйони цегли. А чи чули ви про піраміди? А про Велику Китайську стіну?

Номер слайду 3

А що будували муляри Стародавнього світу?За геометрією споруда є чотиригранною рівносторонньою пірамідою. Грані піраміди чітко зорієнтовані на чотири сторони світу з точністю до 3 хвилин. Піраміда, складена з 2,3 млн кам'яних блоків загальною вагою близько 7 млн тонн, висотою 146,6 м (що дорівнює висоті п'ятдесяти-поверхового хмарочосу. Сам процес проектування і будівництва такої грандіозної споруди вимагав від давньоєгипетських інженерів неабияких знань і досвіду. До планування і будівництва були залучені найкращі архітектори і каменярі Стародавнього Єгипту. Велика піраміда Хеопса

Номер слайду 4

Велика Китайська стіна (мур) є найбільшою рукотворною спорудою в історії людства. Скільки витрачено людських ресурсів і матеріалів не підлягає визначенню. (спорудження велось на протязі віків, а загальна лінія оборонних споруд , згідно з результатами 2012 року становить 21 196,18 кілометрів.). В цю цифру входить протяжність самого муру, природних перешкод (гори, урвища, річки), а також неіснуючих зараз каналів.

Номер слайду 5

А от що будують зараз!Бурдж Халі́фа На сьогодні він є найвищою спорудою планети. Вартість спорудження — 1,5 млрд доларів США. Забудовник розраховує, що у вежі будуть жити і працювати 12 тисяч людей.

Номер слайду 6

А без математики ніяк. Але всі ці споруди будували під керівництвом інженерів , скажете ви. Ось вони хай і вчать математику. І будете неправі. Ось наприклад: дав вам майстер завдання збудувати стіну. А по закінченню роботи спитав - який об’єм роботи виконаний, скільки матеріалів витрачено? Щоб відповісти на це просте, на будівництві, питання треба знати : розмір цегли яким ведеться робота, який всього об’єм робіт виконаний, скільки витрачається розчину та цегли при виконанні робіт на одиницю виміру. Потім перемножити об’єм виконаних робіт на одиницю виміру врахувавши при цьому скільки цегли та розчину витрачено (процентне співідношення). А є ще бетонні роботи, земляні роботи, роботи з сипучими матеріалами. Всюди потрібна математика. Ось так. V= a · b · h. P = A1 / A2 * 100%.

pptx
Пов’язані теми
Математика, Презентації
Додано
30 грудня 2023
Переглядів
223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку