ПРЕЗЕНТАЦІЯ 2"Матеріали до уроку етики 6 клас"

Про матеріал

Тема: Що означає бути вдягненим доречно (параграф 27-28)

За підручником:Етика, підручник для 6 класу загальноосвіт. навч.закладів./О.М.Данилевська, О.І. Пометун.- К.: Літера ЛТД, 2011.-192 с.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель етики Хоменко Н. ОМатеріали до уроку етики 6 класу. Тема: Як розуміють справедливість у сучасному демократичному суспільстві. За підручником: Етика: Підручник для 6-го кл. загальноосвіт. навч. закладів. О. М. Данилевська, О.І. Пометун - К.: Генеза, 2006. – 192 с.https://pidruchnyk.com.ua/177-etika-danilevska-pometun-6-klas.html

Номер слайду 2

План:1. Що таке суспільна справедливість2. У чому ми всі рівні , хоча і різні.3. Чого вимагає від нас різноманітність життя в громадянському суспільстві. Вивчивши цю тему, ви зможете. Пояснювати поняття «суспільна справедливість», «соціальна різноманітність»;Наводити приклади соціальної різноманітності та суспільної справедливості;Аналізувати ситуації, в яких порушено суспільну справедливість стосовно різних членів суспільства

Номер слайду 3

Завдання: роздивіться зображення ФЕМІДИ – грецької богині справедливості й законного порядку. Поміркуйте і поділіться своїми висновками з іншими членами родини: чому давні греки зображували богиню справедливості саме так?

Номер слайду 4

Поняття СПРАВЕДЛИВІСТЬ відоме людям давно. Справедливість (у взаєминах між людьми) - це неупереджене ставлення до чогось або до когось. Поняття «справедливість» застосовують і до суспільства загалом: суспільно справедливим визнають такий устрій, за якого кожен отримує те, на що він має право за умови, що права інших при цьому не порушуються !Оскільки влаштувати суспільство/державу за таким принципом важко, адже деякі люди/групи людей мають різні потреби та інтереси, суспільство змушене було регулювати своє життя спочатку за допомогою звичаїв і традицій, потім - законів. СПРАВЕДЛИВІСТЬ

Номер слайду 5

Найбільшою проблемою суспільства був справедливий розподіл матеріальних і інших благ .

Номер слайду 6

Людство вигадало 2 основних способи такого розподілу: блага слід розподіляти між людьми або порівну, або відповідно до заслуг (де і як вони працювали). Сьогодні, з метою як найсправедливішого задоволення прав усіх членів суспільства, розвинені демократичні держави намагаються застосувати обидва підходи: додаткові виплати багатодітним сім’ям, безоплатна освіта, надання першої медичної допомоги та ін. Справедливим у демократичному суспільстві є забезпечення рівних прав і свобод громадян, взаємна повага громадян до прав одне одного, дотримання моральних і правових норм у взаєминах. 

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Прояви соціальної різноманітності:-За кольором шкіри-За станом здоров’я-За здібностями до наук-За проявом емоцій-За релігійними поглядами-За суспільним становищем і т.і.

Номер слайду 9

Щоб впевнитись у тому, що не дивлячись на різноманітність, ми всі – рівні виконайте із членами вашої родини завдання №4 (с.160) у формі дослідження РЕЗУЛЬТАТИ ОБГОВОРІТЬ у тому ж складі, хто виконував дослідження: - Чи однакових результатів досягли в роботі?- Чи можна сказати, що хтось виконав роботу неправильно?Чи можна сказати, що всі, хто відірвав аркуші інакше, ніж ви, є гіршими за Вас?- Яким було б життя, якби всі бачили світ однаково?- Чого навчає ця вправа?

Номер слайду 10

Прочитайте розповідь на с.160-161 про випадок із шкільного життя першокласників Аліси, Давіда, Ахмеда і їх шкільного учителя. Дайте собі чесні відповіді на запитання у завданні №5 до цього оповідання

Номер слайду 11

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: НАМАЛЮЙТЕ своє зображення БОГИНІ СПРАВЕДЛИВОСТІ(як ви її уявляєте)Малюнок прошу сфотографувати і направити за моєю адресою:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Странадко Наталія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 березня 2020
Переглядів
5533
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку