ПРЕЗЕНТАЦІЯ 1"Матеріали до уроку етики 6 класу"

Про матеріал

Матеріали до уроку етики 6 класу

Тема: Якими є права й обов'язки людини в демократичному суспільстві

За підручником: Етика: Підручник для 6-го кл. загальноосвіт. навч. закладів. О.М.Данилевська, О.І. Пометун - К.: Генеза, 2006. – 192 с.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель етики Хоменко Н. ОМатеріали до уроку етики 6 класу. Тема: Якими є права й обов’язки людини в демократичному суспільствіЗа підручником: Етика: Підручник для 6-го кл. загальноосвіт. навч. закладів. О. М. Данилевська, О.І. Пометун - К.: Генеза, 2006. – 192 с.https://pidruchnyk.com.ua/177-etika-danilevska-pometun-6-klas.html

Номер слайду 2

План:1. Що таке права людини2. Якими є права дитини3. Як поважають та захищають права людини в демократичному суспільстві4. Як співвідносяться права й обов’язки. Вивчивши цю тему, ви зможете пояснювати поняття «права людини», «права дитини», «обов’язки людини і громадянина України»;наводити приклади прав і обов’язків;висловлювати власні думки про права і обов’язки учня, людини і громадянина  Кожен із вас пов’язаний з іншими людьми: друзями, знайомими. Вдома ви - дитина, в школі - учень, в світі - ЛЮДИНА. Кожен з вас хоче, щоб його любили і поважали, бути здоровим та сильним, потрібним комусь, мати друзів і бути впевненим у наступному дні.

Номер слайду 3

Для того, щоб це все забезпечити, у 1948 році всесвітня Організація Об’єднаних Націй(ООН) ухвалила ЗАГАЛЬНУ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРАВ ЛЮДИНИ. Країни, які підтримують міжнародні документи(в тому числі і Україна), зобов’язані забезпечити такі права для всіх людей на своїй території.

Номер слайду 4

Щоб поновити знання, пропоную ознайомитись зі СТАТТЯМИ 1, 2 із Загальної декларації прав людини (с.152-153 підручника)

Номер слайду 5

Права дитини - певні спеціальні можливості, необхідні людині віком до 18 років для повноцінного розвитку і життя.

Номер слайду 6

Якщо влада країни не поважає прав людини - громадяни мусять їх відстоювати. ЄВРОМАЙДАН –це зразок відстоювання європейського вибору України

Номер слайду 7

Для дотримання прав людини ми можемо теж багато зробити самостійно: Підтримати слабшого. Допомогти тому, хто потрапив у біду. Зробити спілкування більш доброзичливим Міжнародні документи надають дітям і дорослим багато прав, проте нам всім дозволено далеко НЕ все! ЗДІЙСНЮЮЧИ СВОЇ ПРАВА, НЕ МОЖНА ОБМЕЖУВАТИ ПРАВА ІНШИХ ! (Наприклад, ви можете говорити голосно, якщо це не заважає іншим )

Номер слайду 8

Тобто права передбачають і певні обов’язки: Кожна дитина має право на освіту, але і є обов’язок ходити до школи;Кожна дитина має право висловлювати свої думки, проте вона мусить зважати на думки інших;Кожна дитина має право на медичну допомогу, але зобов’язана турбуватися про своє здоров’я. ОТЖЕ, всі ПРАВА тримаються на виконанні людьми певних ОБОВ’ЯЗКІВ

Номер слайду 9

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Напишіть невеликий твір на тему «Чому потрібно знати права людини?»Текст твору прошу направити за моєю адресою:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шомахова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
3075
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку